Uručeni pokloni za 31 novorođenu bebu

Uručeni pokloni za 31 novorođenu bebu

18. oktobar 2023.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Lokalna samouprava

Darivanje novorođenih beba koje su na svet došle u periodu jul-septembar, održano je danas u Maloj sali zgrade Opštinske uprave Srbobran, čija je načelnica Danijela Vujačić, dočekala roditelje malih Srbobranaca i čestitala im proširenje porodice.

Uručeni pokloni za 31 novorođenu bebu na teritoriji opštine Srbobran

“Ovo je akcija koja se sa uspehom i radošću neprekidno realizuje godinama u nazad, verujem da to već svi u Srbobranu znaju, ali možda neki roditelji koji su dobili svoje prvo dete, nisu imali prilike da se informišu o njoj. U ime Opštine Srbobran, i Udruženja ‘Ruka spasa’, svim roditeljima čestitam i želim svu sreću u daljem životu i odrastanju dece. Mi kao lokalna samouprava, ulažemo napore da pomognemo svim roditeljima, ne samo u trenutku kad dete dođe na svet, već i tokom odrastanja. Želimo da vam budemo partneri na tom putu, da pomognemo kako bi taj, najodgovorniji posao u životu, učinili vam malo lakšim”, rekla je Danijela Vujačić, a potom se pristupilo podeli poklona za bebe.

Kao i do sad od Opštine Srbobran roditelji dobijaju po 20 hiljada dinara jednokratne pomoći, stolicu za hranjenje beba, ćebenca i peškiriće. Ove poklone dobrodošlice su majkama beba, ali i jednom ocu, danas uručivali dr Ilija Gazepov – član Opštinskog veća zadužen za oblasti ekologije, socijalne zaštite, unapređenja položaja penzionera i verske zajednice, kao i Savka Lazić – predsednica Udruženja “Ruka spasa”.

Tokom jula, avgusta i septembra je na teritoriji opštine Srbobran rođena 31 beba, 18 devojčica i 13 dečaka.

Facebook Komentari