Košarkašice odlično otvorile sezonu ŽKK Srbobran

Košarkašice odlično otvorile sezonu

02. oktobar 2023.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Dan nakon pobede srbobranskih košarkaša, i košarkašice su došle do ubedljivog trijumfa u prvom kolu Druge lige Srbije, nadigravši ekipu ŽKK “Rudar 1903” u Boru, rezultatom 52:78 (10:17, 26:16, 9:27, 7:18).

Košarkašice ŽKK “Srbobran” ušle su u meč rasterećeno, i već u 4. minutu su došle do prve prednosti, nakon inicijalnih 4:0 za domaći sastav. Prednost je ostala u rukama srbobranske ekipe do kraja utakmice, sem od 19. do 21. minuta kad je borski sastav uspeo da iznenadi. Nakon tog minimalnog pada u igri, povratkom sa pauze na poluvremenu, “Belle” su vratile fokus i zaigrale čvršće, ponovo su povele i samo dizale koš prednost, do maksimalnih 26, koliko je bilo na isteku poslednjeg minuta utakmice.

Svih 11 igračica Ženskog košarkaškog kluba “Srbobran” imale su minute na parketu, pri tom su oni bili dobro raspoređeni, a 9 košarkašica se upisalo u strelce, što ovu pobedu zaista čini timskom. Danijela Grahovac je utakmicu završila sa 19 poena, Tisa Šućurović 12, koliko je ubacila i Mirjana Zorić uz 1 trojku, Jelena Ćurčić 10 poena, Andrijana Antonijević 8, Milica Jovanović 6 poena, Anđela Ružin 2 trojke, Aleksandra Janković 1 trojka, Nastja Bulović 2 poena.

Slobodan Subić, trener srbobranske ekipe, bio je apsolutno zadovoljan prikazanom igrom, čestitao je devojkama zasluženu pobedu, a posebno je pohvalio njihovu požrtvovanost i uopšte pristup meču. “Jedno od najtežih gostovanja u celoj sezoni nama je pripalo odmah u prvom kolu. Ipak, put u Bor se pokazao kao uspešan, pobedili smo i baš sam zadovoljni kako smo startovali. U proteklih 5-6 nedelja smo intenzivno trenirali, pokazalo se, da su tri igračice koje smo doveli letos, dobro uklopljene u naš sistem, što me raduje, jer nisam bio siguran kako će ekipa izgledati nakon odlaska Jelene Curaković i Sanje Dunđerski. Stvorila se dobra hemija, što je uticalo i na naše ciljeve u ovoj sezoni, mislim da je plasman u gornji deo tabele realno očekivanje, a ako u nastavku budemo bili ovako kompaktni, možda i borba za neku od najviših pozicija.

Otišli smo u Bor sa namerom da zabeležimo pobedu, procenili smo da su nespremne, u odnosu na nas, i tu smo videli svoju šansu. Mi imamo ‘dugačku klupu’, kao što sam rekao, adekvatno smo se pojačali, i otišli smo motivisani na gostovanje. Pružili smo na startu čvrstu igru, u trećoj četvrtini smo potpuno slomili otpor domaćina, kad smo napravili seriju od 1:20, stvorili zavidnu prednost i na kraju, ispostavilo se, rutinski i ubedljivo pobedili.

Sezona je duga i pred nama je mnogo teških utakmica, ali, ako budemo igrali kao sinoć protiv ‘Rudara’ ostaje vrlo malo timova u ligi koji će moći da se suprotstave takvom naletu. Voleo bih da u svakom narednom meču odigramo na tom nivou, naravno nije realno uvek očekivati samo najbolje, važno je da redovno treniramo i da budemo zdravi, onda rezultati ne bi trebali da nas brinu”, sa velikim optimizmom saopštava Slobodan Subić, najavljujući uspešnu sezonu.

U 2. kolu, zakazanom za subotu 7. oktobar, košarkašice ŽKK “Srbobran” dočekuju ŽKK “Vršac”, gde je za očekivati da će se upisati nova pobeda.

Facebook Komentari