Akademik startovao pobedom

Akademik startovao pobedom

01. oktobar 2023.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Poslednjeg dana septembra Košarkaški klub “Akademik” Srbobran je odigrao prvu prvenstvenu utakmicu u sezoni 2023/24, savladavši u svojoj hali pred stotinak gledalaca, KK “Breg” iz Vršca, rezultatom 105:92 (27:20, 32:22, 24:23, 22:27) – Akademik startovao pobedom.

Akademik startovao pobedom Srbobran

Iako je gostujuća ekipa najavljena kao jedan od pretendenata za naslov prvaka Prve regionalne lige “Sever”, rutinski su savladani, Akademik startovao pobedom, od početka postavivši prednost koja ni u jednom trenutku meča nije bila ugrožena, a penjala se i na 25 poena razlike.

Većina igrača KK “Akademik” upisala se u strelce, čak 6 njih imali su dvocifren učinak. Igor Dokić je predvodio ekipu u svojom uvek sjajnom energijom, postigavši 22 poena. od čega čak 5 trojki. Uroš Kanić, prvi centar ovog sastava, pokazao je zašto je doveden i zašto je u prethodnim sezonama bio najpoželjnije pojačanje “srbobranskih žutih”. Sinoć je postigao 21 poen uz 1 trojku. Igor Šijačić je imao sjajnu rolu, sa 14 poena i 2 trojke, poen manje i trojku takođe imao je na kraju susreta u svom skoru Igor Todor, Luka Šarenac je postigao 11 poena i 1 trojku, a Isak Mijatović 10 poena.

AKADEMIK u sezonu ulazi s najvišim ambicijama.

Zapaženu ulogu u ovom susretu, po oceni trenera Jovice Andrića, imao je i Saša Markez, koji je dao 8 poena sa 2 trojke. Iako zadovoljan pobedom, Andrić je imao zamerke na igru svog tima.

“Devedeset i nešto poena smo primili na domaćem terenu, s tim nisam zadovoljan, ali pobeda je uvek dobra stvar, plus smo sve vreme imali veliku prednost. Mnogo je novih igrača u klubu, tek je prva utakmica i uigravamo se, mislim da će svaka sledeća biti bolja. Najbitnije od svega je da smo sezonu otvorili pobedom.

Dali smo 12 trojki ukupno, dosta smo trčali, i to nas je držalo tokom meča, dok smo na drugoj strani imali jako lošu komunikaciju u odbrani. U utakmicama tokom pripremnog perioda krasila nas je odlična odbrana, toga danas nije bilo, zato smo i primili toliki broj poena.

Hvala publici što je došla u velikom broj i podržala nas u prvom susretu. I sledeće kolo smo domaćini, dolazi nam odlična ekipa KK ‘Stara Pazova’. Podrška će nam ponovo trebati jer će to biti veliki izazov za nas, težak meč, ali mi naravno idemo na pobedu”, rekao je Jovica Andrić nakon utakmice.

Facebook Komentari