KK Akademik Srbobran AKADEMIK u subotu otvara sezonu

AKADEMIK u sezonu ulazi s najvišim ambicijama

02. septembar 2023.

Kategorija: košarka, Sport

Košarkaški klub “Akademik” Srbobran je 1. septembra otpočeo pripreme sa kompletiranim timom, već na startu momci su pokazali odličnu fizičku spremu i jedva čekaju početak sezone koja po pravilu kreće početkom oktobra.

Košarkaški savez je promenio format takmičenja u svojim ligama, tako da će u sezoni 2023/24. KK “Akademik” nastupati u objedinjenoj Prvoj regionalnoj ligi “Sever”, sa još 15 drugih ekipa, umesto u dve grupe sa po 8 ekipa, kako je to bio slučaj ranije.

Prvi strateg srbobranskog kluba, Jovica Andrić, raduje se novom formatu lige, jer to znači veći broj utakmica, donosi jaku konkurenciju od starta takmičenja i mnogo više uživanja za publiku. “Jako sam zadovoljan svim ovim što najavljuje novu sezonu. Liga najzad izgleda onako kako treba, kako je bilo i pre mnogo godina, sa 16 timova i dvokružnim bod sistemom, pa nek najbolji pobedi. Mi smo se potrudili da napravimo jak, mlad tim, koji ima perspektivu za najviše domete. Posle KK ‘Petrovgrad’ iz Zrenjanina, najmlađa smo ekipa u takmičenju, momci su već na prvom zajedničkom treningu pokazali odličnu fizičku pripremljenost, što daje mogućnost da se igra brzo i agresivno, baš onakva košarka kakvu ja najviše volim”, rekao je na početku razgovora trener Andrić.

Jovica Andrić trener KK Akademik Srbobran

Bazične pripreme su počele još sredinom avgusta, kad su zajedno trenirali samo košarkaši iz Srbobrana, njih 6-7, gde su ekipi priključeni i najbolji pojedinci iz kadetskog uzrasta KK “Akademik”.

“Naše ambicije su ove sezone velike, iako je jasno da nismo najsnažnija ekipa u ligi. Prvi favorit je sigurno KK ‘Inđija’ kojoj se priključio sjajni Milijan Bocka, zatim sledi ‘Ruma’ za koju će nastupati naš nekadašnji igrač Joca Antić, potom idu ‘Hajduk’ iz Kule i ‘Sveti Đorđe’ iz Žitišta. Niko od njih nas ne ubraja u favorite, ali ja znam sve te ekipe, i ako budemo igrali onako kako sam planirao, a vidim već posle prvog treninga da možemo, birao sam igrače za koje verujem da to mogu, napravićemo iznenađenje i, nadam se, ući u trku za prvo mesto. Ambicija kluba je da budemo u gornjem delu tabele, što bliže vrhu, ali ja smatram da uz krvav rad, ako nas posluže zdravlje i sreća, možemo do samog vrha”, sa puno optimizma govori Jovica Andrić.

Ove sezone kapiten ekipe je Igor Šijačić, Srbobranac za kog trener kaže da je potpuno sazreo, stekao iskustvo i samopouzdanje, i da će ove godine pokazati kakav je igrač postao. Uz njega u ekipi je ostao i Nikola Babić, a od Srbobranaca tu su još mladi: Uroš Madžgalj, Stefan Filipović, Strahinja Gagić i Bojan Grubić koji se vratio iz Novog Sada. Od igrača koji su i proše sezone nosili dres “Akademika”, ostali su: Igor Dokić, Aleksa Birovljev, Isak Mijatović i Luka Prentović.

Od novih igrača, u klub su došli najbolji pojedici KK “I came to play” iz Novog Sada: Saša Markez na poziciji pleja, Luka Šarenac na poziciji krilnog centra, Igor Todor koji pokriva pozicije 3 i 4. Najbolji centar u ligi, Uroš Kanić, posle dve sezone najavljivanja, najzad se priključio ekipi iz Srbobrana. Reč je o momku koji je nekoliko godina proveo u Drugoj ligi Srbije, a prošle sezone je tamo uveo KK “Bor”. Na ličnu inicijativu, klubu se priključio najtalentovaniji mladi igrač u opštini Temerin, Miloš Vojnović iz ekipe “Mladost” Bački Jarak, 2005. godište.

Rad sa mlađim kategorijama igrača je takođe počeo 15. avgusta, gde kadete trenira Igor Poljak, a sa pionirima i mini basket uzrastom radi Dejan Andrić.

Rezultate i izveštaje sa utakmica Košarkaškog kluba “Akademik” moći ćete i dalje da pratite na našem portalu u sekciji KOŠARKA.

Facebook Komentari