Debeljački: Sve što uradimo za decu je ulaganje u našu zajedničku budućnost

07. oktobar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Lokalna samouprava

Poslednji radni dan u prvoj nedelji oktobra, poznatija kao Dečija nedelja, potpuno je bio posvećen srbobranskim zabavištancima. Za njih je petak bio u znaku maskenbala i dečije predstave, a imali su i goste iz Opštinske uprave.

Nakon što je zamenica predsednika Opštine, Milica Zarić, juče obišla vrtiće u Nadalju i Turiji, danas je otišla u još dva u Srbobranu, a ostalih pet je obišao i sa decom se družio predsednik Opštine Srbobran, Radivoj Debeljački. On je u pratnji članova Opštinskog veća, Julkice Popović i Jovice Andrića, prvo posetio “Čuperak” na Vašarištu, gde ih je dočekala direktorica Predškolske ustanove “Radost”, Biljana Bajić, a potom zajedno sa njima obišla i ostale objekte.

Po starom dobrom običaju u vrtiće se nije išlo praznih ruku, a sprovodila se politika – slatkiši u zamenu za pesmicu, što je deci išlo u prilog, jer su rado pevala omiljene stihove. Za rastanak je i predsednik dobio poklone, par umetničkih radova najmlađih sugrađana, na čemu se zahvalio i obećao da će ih ponovo obići pred Novu godinu, podrazumeva se uz pripadajuće paketiće.

“Tokom Dečije nedelje smo obišli sve vrtiće i škole na treritoriji naše opštine, naravno podelili smo deci poklone i ono što je najvažnije, pregledali sve objekte u kojima ona borave. U duhu Dečije nedelje, pružili smo podršku deci i njihovim vaspitačima za njihov svakodnevni rad.

Generalno gledano, zadovoljni smo slikom koju smo zatekli, deca su nasmejana i srećna, borave u lepim i čistim, rekonstruisanim i urednim objektima. Već smo ranije govorili, svih devet objekata PU ‘Radost’ je rekonstruisano pred početak aktuelne školske godine. Posle Dečije olimpijade, koja je održana juče, današnjim posetama zatvaramo Dečiju nedelju, a trudićemo se da tokom cele godine budemo na usluzi, pre svih deci, jer sve što uradimo za njih je ulaganje u našu zajedničku budućnost”, rekao je Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran.

Facebook Komentari