Ova nedelja je u znaku dece

06. oktobar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Jedna od aktivnosti lokalne samouprave u Dečijoj nedelji bila je obilazak vrtića “Pepeljuga” i “Bubamara”, što su jutros zajednički učinili Milica Zarić, zamenice predsednika Opštine Srbobran, i predsednici Saveta Mesnih zajednica Turija i Nadalj, Miloš Jovanović i Dejana Aleksijević.

Kako su pomenuta dva objekta, Predškolske ustanove “Radost”, jedini vrtići u Turiji i Nadalju, predstavnici dva nivoa lokalne vlasti su posete iskoristili da porazgovaraju sa zaposlenima, kako bi saznali ima li prostora da se dodatno unapredi prostor za boravak mališana. Zarić je iznela zajednički stav da je briga o deci i mladima među prioritetima opštinske vlasti.

“I ove godine nastavljamo sa praksom posete vrtićima u toku Dečije nedelje. Danas smo Miloš, Dejana i ja obišli vrtiće u Turiji i Nadalju, još jednom smo se uverili da su uslovi u kojima borave naša deca zaista na visokom nivou, uvek, naravno, ima prostora da se nešto dodatno uradi, ali ono sto smo videli na terenu je zaista veoma dobro. U poslednje dve godine uradili smo fasade na svim vrtićima, zamenili smo stolariju u ‘Čuperku’, ‘Palčiću’ i vrtiću ‘Pepeljuga’, u nekoliko vrtića smo zamenili gasne kotlove, trudimo se da iz godine u godinu unapređujemo uslove. Ono što smo mogli da čujemo od dece, koja su najbitnija i najiskrenija, da su zadovoljni, srećni i da im ništa ne nedostaje”, rekla po obilasku Milica Zarić.

Susret sa decom ni ovog puta nije prošao bez slatkih poklona, ipak je ova nedelja u znaku dece.

Facebook Komentari