Dečija nedelja je u punom zamahu

05. oktobar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Škola

Brojne masovne aktivnosti sprovode se u Osnovnoj školi “Jovan Jovanović Zmaj” povodom aktuelne Dečije nedelje, sve je počelo u ponedeljak crtanjem na betonu učenika nižih razreda, u utorak se plesalo, a danas je na red došla tradicionalna Buvlja pijaca.

Pored svega navedenog, nenadmašni Pužići su realizovali još jednu uspešnu akciju. Oni su podržali obeležavanje Svetskog dana životinja, u okviru koga su skupljali donacije u vidu hrane i novca za Nikolu Stojkovića, koji se brine o napuštenim ljubimcima u Srbobranu.

“U okviru Buvlje pijace, naši đaci su imali mogućnost da maze Snupija, Nikolinog četvoronožnog drugara, koji je došao da se zahvali u ime svih Nikolinih šapica. Tokom protekle nedelje skupili smo kutiju raznih grickalica i 6.000 dinara za napuštene kuce i mace. To nije sve, kutija za donacije je često posećivana i tokom Buvlje pijace, tako da ćemo ostatak novca proslediti Nikoli tokom sledeće nedelje.

Još jedna lepa vest je da nam se došunjalo jedno mače u školu jutros i naše nastavnice su ga nahranile, a do kraja nastave mače je našlo i nove vlasnike, jedna devojčiča i njena mama su ga odvele i pružile mu dom. Sudeći po zainteresovanosti učenika i roditelja, možda i naš pomoćnik Snupi uskoro nađe dom. Bio bi to divan kraj naše akcije. Do sledeće akcije, pužasti pozdrav svima”, čuli smo od članova školske sekcije Pužići.

Inače, Buvlja pijaca, u kojoj mogu učestvovati svi učenici, zauzela je čitav fudbalski teren školskog dvorišta, gde se još jednom moglo pronaći i kupiti svašta, po uvek simboličnim cenama. Do kraja nedelje Zmajevce, kao uostalom i učenike ostale tri osnovne škole u opštini, očekuje učešće na Dečijoj olimpijadi u četvrtak, ali i odlazak na dečiju predstavu u Pozorištance, koja je u planu za petak. Istog dana, mlađi učenici OŠ “J.J.Zmaj” imaće sportski dan.

Niz aktivnosti, za različite generacije učenika, realizovali su i u Osnovnoj školi “Petar Drapšin” u Turiji. Posle kulinarskog dana tokom koga su petaci pripremali kolače za sve učenike škole, obeležavanje Dečije nedelje nastavljeno je realizacijom programa Profesionalne orijentacije za učenike osmog razreda. Nakon obilaska proizvodnje slatkiša u Čurugu, prethodne nedelje, deca su ovog puta došla u Srbobran kako bi se upoznala sa proizvodnjom pica, u Ugostiteljskoj radnji “Delicious”.

“Ljubazni domaćini Vlada Jandrić, Melita i Marica su nas upoznali sa procesom pravljenja pica. Đaci su sa velikim interesovanjem pratili način izrade i pečenja ovog vrlo popularnog proizvoda. Na kraju naši domaćini su svu prisutne počastili svojim ukusnim specijalitetom. Mi im se zahvaljujemo u ime naše prosvetne ustanove”, saopšteno je iz OŠ “Petar Drapšin”.

Facebook Komentari