DEČIJA OLIMPIJADA je zakazana za 6. oktobar

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Sport

Posle tri godine od kako je održana prva, najzad smo u mogućnosti da najavimo drugu po redu DEČIJU OLIMPIJADU u Srbobranu. Sportsko takmičenje dece školskog uzrasta sa teritorije cele opštine, te 2019. godine, oduševilo je sve: učesnike, posetioce i same organizatore, zbog čega je za očekivati da će narednog četvrtka, 6. oktobra, od 9.00 časova, DEČIJA OLIMPIJADA biti bar jednako dobra, ako ne i bolja.

Pod pokroviteljstvom Opštine Srbobran, koja je DEČIJU OLIMPIJADU uvrstila u red važnih godišnjih manifestacija, Udruženje građana “Naša priča” je sa velikim zadovoljstvom ušlo u organizaciju ove sportske manifestacije, na čijem dečijem igralištu u Novom Naselju će takmičenja i biti održana. Deca će se takmičiti u više disciplina kraljice sportova – atletike, igraće se i basket, šutiraće se slobodna bacanja, biće nadmetanja ekipa u fudbalu i odbojci na pesku, a za najmlađe tu je i dalje najinteresantnije takmičenje – poligon sa preprekama.

Manifestacija će otpočeti intoniranjem dve himne, “Bože pravde” i “Dečija olimpijada”, a zatim će nakon kraćeg programa na bini, biti proglašeno zvanično otvaranje DEČIJE OLIMPIJADE. Uz najviše predstavnike Opštine Srbobran i direktora svih opštinskih ustanova, dolazak na manifestaciju su najavili Dane Basta, Pokrajinski sekretar za sport i omladinu, kao i Davor Štefanek, državni reprezentativac u rvanju i svetski šampion iz 2014. godine.

Pripreme za održavanje dugo iščekivane manifestacije su u završnoj fazi. Iz Opštine Srbobran i UG “Naša priča” upućen je poziv svim građanima koji će tog 6. oktobra imati slobodnog vremena, da prošetaju do igrališta (na kraju ulice Meše Selimovića), posete ovu za Srbobran jedinstvenu manifestaciju, uživaju u ambijentu i pruže snažnu podršku malim sportistima.

Takmičari dolaze organizovano iz svojih škola u pratnji učitelja i nastavnika, svako dete dobiće učesničku majicu sa logoom DEČIJE OLIMPIJADE i imenom svoje škole, a obezbeđeni su i sendviči, sokići, i naravno medalje za sve.

Facebook Komentari