Pokloni i čestitke povodom uspeha Igora Panića

13. jun 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Veliki uspeh učenika ETŠ „Mihajlo Pupin“ iz Novog Sada, inače Srbobranca Igora Panića, uveličan je od strane Opštinske uprave Srbobran. Jutros je u kancelariji predsednika Opštine upriličen svečani prijem za Igora, gde su mu predsednik Radivoj Debeljački, pomoćnik predsednika Zoran Dudvarski, i član Opštinskog veća iz resora prosvete i kulture Kristijan Kočiš, čestitali na osvajanju Republičkog takmičenja.

Kako smo već pisali, Igor je na Republičkom srednjoškolskom takmičenju u Bačkoj Palanci osvojio prvo mesto iz predmeta „Osnove elektrotehnike 2“, postignuće koje je prvi put posle 25 godina vraćeno u prestižnu novosadsku elektrotehničku školu. Više o velikom uspehu pročitajte u povezanoj vesti: – Igor Panić je PRVAK Srbije.

Predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački, naglasio je da su za našu malu opštinu mladi ljudi poput Igora Panića od posebnog značaja. “Naša je obaveza da brinemo o mladim ljudima, posebno o onim kao što je Igor, koji je ostvario sjajne rezultate u oblasti nauke, ali i onima koji to učine u oblasti kulture, sporta i drugim. Moramo usmeriti pažnju na te ljude, to i njima može da znači, i moguće je da se u budućnosti desi da upravo oni svojim radom doprinesu razvoju svog grada. Hvala Igoru što je uz svoje roditelje i profesore usrećio i nas ovde, ovo je istorijski uspeh za našu malu lokalnu zajednicu. Radujem se da imamo mlade ljude koji ostvaruju vrhunske rezultate u oblastima kojim se bave i nadam da će i u budućnosti biti prilike da se radujemo njihovim uspesima. Uvek ćemo posebnu pažnju usmeravati na ovakve mlade ljude, oni treba da budu primer svima. Oni na najbolji način prezentuju opštinu Srbobran”, rekao je između ostalog Radivoj Debeljački.

I lično čestitajući Igoru, Debeljački mu je u ime lokalne samouprave predao vredne poklone: tablet računar, knjige o Srbobranu i porodici Dunđerski i druge poklone. Panić se zahvalio na prijemu, poklonu i čestitkama, a zatim je u kratkim crtama opisao svoj put ka uspehu.

“”Verovao sam da mogu ostariti dobar rezultat, ne možda biti i pobednik, ali uspeo sam. Konkurencija je bila snažna, na Republičkom takmičenju bilo je 30 učesnika, a da bih došao do tog nivoa morao sam da pobedim na školskom takmičenju i da budem među najboljim na regionalnom. Rešavali smo matematičke zadatke i morali da pokažemo znanje iz teorije da bi došli do uspeha. Pripremao sam se dugo vremena, posebno za Republičko takmičenje, a poslednjih sedam dana učio sam i vežbao po ceo dan. Isplatilo se na kraju”, otkrio nam je Igor Panić.

Iako je njegovo postignuće veliko nije jedino, Opština je nagradila i druge uspešne učenike iz Srbobrana. Nagrađeni su učenici koji su zabeležili dobre rezultate ili ostvarili učešće na najvišim nivoima takmičenja.

U Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” izdvojili su se: Nikola Novaković, VIII1, za učešće na takmičenju iz istorije, Anja Banković, VIII1, za osvojeno drugo mesto na takmičnjeu iz hemije, Mihajlo Mrkšić, VIII2, za učešće na takmičenju iz biologije, i Ana Stanojević, VIII2, za osvojeno drugo mesto na Republičkoj smotri Dani ćirilične pismenosti.

U Osnovnoj školi “Jovan Jovanović Zmaj” izdvojili su se: Šerfeze Tamaš, V3, i Ric Linda, VII3, za osvojena četvrta mesta na Republičkom takmičenju iz mađarskog jezika, Pele Deniel, VIII3, za osvojeno peto mesto na istom takmičenju, Šige Žofia, VII3, za osvojeno šesto mesto na Republičkom takmičenju iz Mađarskog jezika, Varnju Krištof, VIII3, za osvojeno treće mesto na Republičkom takmičenju iz biologije, i Tamara Gagić, VIII1, za učešće na Republičkom takmičenju iz robotike.

U Gimnaziji i srednjoj stručnoj školi “Svetozar Miletić” svojim rezultatima izdvojila se Darija Čolić, IV1, koja je učestvovala na Republičkom takmičenju iz biologije.

Facebook Komentari