Igor Panić je PRVAK Srbije

02. jun 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Škola

Biti najbolji u državi velika je stvar ma koja grana životne delatnosti da je u pitanju, ali kada je reč o nauci, tu  je status prvaka postignuće vredno divljenja. Srbobranac Igor Panić (2005.) je na nedavno održanom Republičkom takmičenju elektrotehničkih srednjih škola Srbije, osvojio prvo mesto iz predmeta “Osnove elektrotehnike 2”.

Takmičenje je održano u Bačkoj Palanci, u Tehničkoj školi “9. maj” 28. istog meseca, koja je bila domaćin najboljim učenicima iz cele zemlje, a Igor je predstavljao novosadsku ETŠ “Mihajlo Pupin”, u kojoj pohađa drugi razred. Panić je pohađao OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” u Srbobranu, gde je bio neprikosnoven u matematici, svake godine osvajajući Opštinsko takmičenje iz ovog predmeta. Svoje školovanje nastavio je u prestonici Vojvodine, gde i boravi tokom radne nedelje u Domu učenika “Brankovo kolo”, a vikende provodi kod kuće.

Trenutno ide utabanim stopama svog starijeg brata Darka, inače apsolventa na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, koji je takođe u srednjoj školi bio uspešan iz predmeta Elektrotehike. Bio je prvak Vojvodine iz znanja o predmetu “Osnove elektrotehnike 1”, treći iz “Osnova elektrotehnike 2” i u istom predmetu treći na prvenstvu Srbije.

Mlađi Panić je nedavno, 7. maja, osvojio u Zrenjaninu četvrto mesto iz “Osnova elektrotehnike 2”, što mu je obezbedilo dovoljno poena za plasman na prvenstvo Srbije u Bačkoj Palanci. Nakon toga je uticaj starijeg brata imao značajnu ulogu. Kao veliki sportista, rekorder Srbije u plivanju “Štafeta 4x100m slobodnim stilom U16” iz 2015. godine, motivisao je Igora da se za Državno prvenstvo spremi najbolje što može, što je dalo rezultat ovenčan zlatnom medaljom.

Nastavnica koja je zaslužna za uspeh je Tomka Vujičić, po rečima obojice Panića jedna je od najboljih predavača u ETŠ “Mihajlo Pupin”. Ovaj uspeh je još značajniji kada se zna da je Igor naslov Prvaka vratio u novosadsku školu posle dugih 25 godina, iako je reč o jedoj od najvećih elektrotehničkih škola u zemlji.

Igor Panić trenutno pohađa smer “Elektrotehničar za informacione tehnologije”, kao i Darko pre njega, planove za budućnost sigurno ima, a mi ne sumnjamo da će ih sa lakoćom ostvariti. Šta je to za jednog PRVAKA DRŽAVE.

Foto: www.9maj.rs

Facebook Komentari