Neverovatna pobeda košarkašica na startu takmičenja

04. oktobar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Prvo kolo Druge ženske košarkaške lige dovelo je u Srbobran beogradsku ekipu KK “Karaburma”, pretendenta za titulu ove sezone koji je i pored odlične igre izgubio od ŽKK “Srbobran” sa 71:65 (17:12, 10:30, 19:14, 25:9).

Utakmica odigrana u subotu posle podne, u srbobranskoj sportskoj Hali, bila je nestvarno dobro, puna obrta, neizvesnosti uz velike prednosi do kojih su dolazile obe ekipe. Srbobranke su odlično otvorile meč i gradile prednost u prvoj četvrtini najavljujući tako svoju spremnost za borbu i sa, na papiru, boljim timom. Već u drugoj četvrtini gošće pokazuju svu svoju silinu, anuliraju minus i prelaze u vođstvo koje je u jednom trenutku bilo i sa 17 poena viška. Treća četvrtina je donela umanjenje te prednosti, a ispoštovavši dogovor sa poluvremena, Subićeve “Belle” uspele su u poslednjoj četvrtini da stignu gošće i u poslednjih dva minuta ponovo pređu u vođstvo koje su povećale i sačuvale do isteka vremena.

Dragana Kekezović i Mirjana Đokić prednjačile su u timu “Srbobran”, obe sa po 16 postignutih poena i po 2 trojke. Po 10 poena zabeležile su Branka Subić i kapiten Jelena Curaković, Maja Stajkovski je postigla 8, Mirjana Zorić 6, Olgica Plećaš 3 i Mila Ivetić 2 poena. U procentu šuta za 2 poena timovi su bili izjednačeni, ali je primetno bolji učinak kod tima “Sbobran” bio za 3 poena (31% 5/16) i sa linije slobodnih bacanja (69% 16/23). Utakmica je odigrana bez prisustva publike, što je kako najavljuju praksa koja će se sprovoditi tokom cele sezone, sa ciljem da se umanje šanse za širenje virusa COVID-19.

Trener Slobodan Subić posle meča mogao je da bude samo zadovoljan, što nam je i potvrdio u razgovoru. “Ono što moram da napomenem na samom početku, jeste da je ekipa Karaburma do početka sezone važila za jednog od favorita za osvajanje lige. Prelazni rok je takođe ukazivao na to, doveli su 3 igrača sa reprezentativnim i prvoligaškim iskustvom. Iskren da budem nisam očekivao da ćemo moći da odigramo na ovom nivou. Odigrali smo hrabro prvu četvrtinu pa zatim pali u drugoj, zbog čega smo u pauzi imali jedan konstruktivan razgovor u kom smo promenili odbranu i neke taktičke zadatke. U nastavku smo opet hrabro nastupili napadajući ta tri najbolja igrača i konstantno ih opterećivajući što je rezultovalo njihovim ispadanjem iz igre, što zbog ličnih grešaka, to i zbog umora. Na našu veliku radost uspeli smo utakmicu da preokrenemo i sigurno je da nam je ta pobeda mnogo bitna, prvo sa aspekta samopouzdanja s obzirom na to da nam je period priprema bio skraćen, a drugo jer smo u letnjoj pauzi ostali bez nekih igrača koji su bili nosioci igre. Te devojke su pronašle odlične sredine za dalji napredak u karijeri, a ova utakmica je pokazala da smo im pronašli adekvatne zamene. Letos smo odigrali svega dve prijateljske utakmice i sigurno je da će nam trebati još vremena da se uigramo i podignemo dodatno samopouzdanje i da ekipa na terenu deluje još homogenije”, rekao je Subić nakon meča.

Odmah nakon ove utakmice Slobodan je obukao dres OKK “Srbobran” i izašao ponovo na parket samo ovog puta kao igrač, i još jednom je slavio pobedu u istom danu, samo je protivnik bio iz Zrenjanina. “Odličan je osećaj u svega par sati dva puta pobediti, prvo kao trener, a zatim kao igrač. Prvo čestitam devojkama na požrtvovanoj igri, a zatim i momcima i treneru Jovanu Andriću na odlično vođenoj utakmici i pobedi”, dodao je naš sagovornik za kraj.

Vest o pobedi Omladinskog košarkaškog kluba „Srbobran“ možete pronaći na sledećem linku: Lagana pobeda…

Facebook Komentari