Lagana pobeda OKK SRBOBRAN sa 28 poena razlike

04. oktobar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Takmičarsku sezonu započeo je sinoć Omladinski košarkaški klub “Srbobran” rutinski savladavši zrenjaninski KK “Petrovgrad” rezultatom 113:85, po četvrtinama 27:18, 33:21, 29:26 i 24:20.

Nije bilo ni pomisli da će gostujuća ekipa “Petrovgrad” moći da ugrozi utrenirane i iskusnije igrače tima iz Srbobrana. Tokom prve dve četvrtine oformljena je rezultatska prednost koja je za mladi tim iz Zrenjanina bila nepremostiva prepreka. Gosti su došli značajno oslablejni i sa ekipom čiji je prosek godina nizak kao i broj utakmica koji ti momci imaju iza sebe, ali su oni i pored toga istrajavali u napadima bez straha i sa željom da se dokažu, što je za svaku pohvalu.

Za nestvarno veliki broj poena, 113 na strani domaće ekipe, u najvećem procentu je bio zaslužan Jovan Antić sa 40 poena, od čega je čak 11 trojki, Dušan Samardžić upisao je 34 poena i 7 trojki, a jedini dvocifren je još bio Nemanja Trninić sa 16 poena. Jednu trojku postigao je i kapiten Radovan Babić sa ukupno 7 poena, Sep 6, Rekić i Grubić po 3, Subić i stariji Babić po 2 poena.

“Bila je ovo jedna lagana pobeda i što je još bitnije došli smo do nje bez neke velike muke i bez povreda. Bukvalno rečeno sa pola gasa. Mislim da je presudilo iskustvo jer je ekipa ‘Petrovgrad’ zaisa mlada. Posle povrede našeg jako važnog igrača Nikole Krge, u pretposlednjoj pripremnoj utakmici, iako je on jedan od najspremnijih i utreniranijih momaka, bilo nam je najvažnije da se u ovom premijerno takmičarskom meču niko ne povredi. Bilo je u ovoj utakmici prostora i da zaigraju naši mlađi momci, da sakupljaju minute u seniorskom takmičenju, jer smo vrlo rano došli do velike prednosti. Već sad se okrećemo narednom meču, slede nam protivnici koji su ozbiljniji, narednog vikenda opet u Srbobranu igramo protiv subotičkog ‘Spartaka’, ekipe koja je izbačena iz Druge lige. Oni su nam trenutno nepoznanica i teško je sad reći koliko su snažan protivnik.

Ono što do sad nisam imao prilike da kažem je da nas je napustio Kanić Uroš, ovogodišnje veliko pojačanje na poziciji centra, prešao je pred sam početak sezone u KK ‘Bor’, ekipu koja se takmiči u Drugoj ligi Srbije. Želimo mu svu sreću, iako smo njegovim odlaskom značajno osakaćeni na poziciji 5. Odmah po njegovom odlasku smo pronašli zamenu, momak ’92. godište, Vukomanović Mihajlo. Iako nije klasični centar reč je o igraču koji je jako skočan i ima dugo iskustvo igranja Prve i Druge Srpske lige igravši za novosadski ‘Star’ i ‘Srem’ iz Sremske Mitrovice. Mislim da će on timu doneti prednost pod košem skok igrom. Za kraj želim da čestitam mom kolegi Slobodanu Subiću na sjajnoj pobedi u prvom kolu takmičenja, njegov tim ŽKK ‘Srbobran’ uspeo je da preokrene veliki rezultatski minus i slavi na kraju meča. Zaista mi je drago zbog toga”, reči su koje je nakon meča uputio trener OKK “Srbobran” Jovan Antić.

Vest o pobedi Ženskog košarkaškog kluba “Srbobran” možete pronaći na sledećem linku: Neverovatna pobeda košarkašica na startu takmičenja.

Facebook Komentari