Bile su ekipa koja je više želela pobedu

18. februar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport, Zabava

Poslednja odigrana utakmica Druge ženske lige u košarci, između ŽKK “Srbobran” i ŽKK “Duga” iz Šabca, definitivno je rezultatsko iznenađenje 13. kola, 62:59. Drugi tim sa vrha tabele izgubio je od drugog tima sa dna.

Pozicije na tabeli naravno nisu uvek merodovane i ne govore o stvarnom kvalitetu pojedinačnih timova, mnogo je parametara koji utiču na rezultat, a sinoć je jedan od njih prevagnuo u korist srbobranskih devojaka, velika želja da se pred domaćom publikom upiše pobeda. Šabčanke su u utakmicu ušle suviše rasterećeno, verovatno sa stavom da će u Srbobranu lako doći do pobede. Taj osećaj nadmoći je splasnuo vrlo brzo, “Belle” su povele na startu i do kraja prve četvrtine uspele da zadrže minimalnu prednost. Nakon kratke pauze “Duga” se konsoliduje i ulazi u drugu četvrtinu ozbiljnije, prelaze u vođstvo i uspevaju polako da ga povećavaju, ali nikad više od 7 poena razlike. Tek u četvrtoj deonici igre, 8 minuta pre kraja, domaći tim uspeva da ponovo povede, a do isteka 40. minuta sa bržom igrom i agresivnijim duelima, nošene gromoglasnim navijanjem sa tribina, naše devojke zadržavaju prednost i slave prvu pobedu kod kuće u ovoj sezoni, što je uz trijumf u Ljuboviji drugi pozitivan rezultat, koji je izazvao ogromnu sreću u celoj ekipi (rezultat po četvrtinama: 10:9, 12:18, 16:14 i 24:18).

Među igračicama ŽKK “Srbobran” nije bilo onih koje su se suviše isticale brojem koševa, što govori o tome da je ova pobeda i zaista delo timske igre. Njih 7 se upisalo u strelce: Tamara Ivkov sa 14 pena (1 trojka), 12 skokova i 4 asistencije, Branka Subić 12 poena, Mirjana Zorić 10 (1 trojka), Nataša Božić 9 poena (2 trojke), Mirjana Đokić 9 poena (1 trojka), Maja Stajkovski 6 poena (1 trojka), Zorana Tanurdžić 2 poena. Nakon utakmice neki od aktera ove pobede izneli su svoje utiske, pre svih kapiten Mirjana Zorić.

“Borba, trud, treninzi, sve se isplatilo večeras. Sve dođe u jednom trenutku samo je potrebno raditi i biti strpljiv. Ovo smo čekale dugo i evo dočekale smo. Nikad pre nismo bile složnije nego sad, imamo odličnu hemiju u timu i to je moralo da donese pobedu. Pre ove utakmice smo imale kratak razgovor koji nas je ohrabrio i držao kroz celu utakmicu. Nastavićemo da treniramo još jače i idemo dalje tražeći još pobeda do kraja takmičenja. U ime svih igračica želim da kažem da smo ponosne na našeg trenera, jer je celu utakmicu verovao u nas i smireno nas vodio do pobede. Čestitam mojim devojkama i zahvalila bih se publici. Bili ste najbolji!”, rekla je Mika, kako u klubu zovu našeg kapitena.

Sa dve pravovremeno postignute trojke Nataša Božić je dizala svoj tim i tako im davala potrebnu volju da nastave još jače da igraju. Evo šta je ona rekla na temu poslednje utakmice. “Uvek će biti tih situacija u kojima će neki koš odlučiti dalji tok utakmice, ali mislim da večeras to nije bilo presudno. U ovoj utakmici su definitivno timski duh i energija u ekipi doneli pobedu. Bodrile smo jedna drugu, imale međusobno poverenje, i zato moram da pohvalim ceo tim, zbog borbe koja nas je izvukla posle poluvremena i rezultatskog zaostatka. Sigurno da je osećaj dobar kada pobedite drugu ekipu u ligi, pogotovo kad su nas već svi otpisali. Svakako ekipi iz Šabca čestitam na fer i korektnoj igri.”.

Poslednji, ali ne i manje bitan, trener ženskog košarkaškog kluba iz Srbobrana Slobodan Subić, vidno dobro raspoložen dao je svoj sud o utakmici. “Sjajna pobeda za nas. Znamo da imamo kvalitet da igramo sa svim ekipama u ligi, tabela na žalost to ne potvrđuje, ali današnja utakmica definitivno govori u prilog tome. Devojke su odigrale sjajnu utakmicu, bile su skoncetrisane do samog kraja na ono što smo se dogovorili, bile su na terenetu ekipa koja više želi i zbog toga definitivno je ovo zaslužena pobeda. Ovo je njihova pobeda i čestitam im na tome, hvala im za ovaj divan osećaj.”, kratko je prokomentarisao uspeh svoje ekipe Subić, a zatim požurio da obuče dres i vrati se na parket, ovog puta kao igrač. Pomogao je timu OKK “Srbobran” da zabeleži novu pobedu, za Subića druga u istom danu.

 

Facebook Komentari