CIlj ostvaren: Košarkaši nanizali DESET pobeda

18. februar 2020.

Kategorija: košarka, Sport, Zabava

Pred početak drugog dela sezone uprava OKK “Srbobran” postavila je cilj za seniorski tim, a to je 10 pobeda u 12. kola, što je postignuto sinoć u srbobranskoj sportskoj Hali pred skoro punim tribinama, kad je pobeđen zrenjaninski KK “Petrovgrad” sa 82:63 (28:13, 20:14, 19:14 i 15:22).

Četrvrta pobeda bez poraza u 2020. godini bila je izvesna vrlo rano, već nakon prve četvrtine, iako zrenjaninska ekipa ima odlične pojedince koji su dobro uigrani i u zavidnoj su kondiciji, nisu mogli da iznađu rešenje za brze akcije koje sprovodi ekipa iz Srbobrana. Tokom cele utakmice igrač domaćeg tima Jovica Antić imao je po dva čuvara oko sebe, procenili su u timu “Petrovgrad” da im od njega preti najveća opasost i odlučili su da ga blokiraju za šut. Ova situacija jeste uticala na njegov šuterski učinak, i pored toga je postigao 25 poena (4 trojke), ali je mnogo više bio posvećen asistiranju svojim saigračima. Uz Trninića koji je postigao 23 poena (1 trojka), zablistao je i Nikola Babić sa 16 poena (4 trojke), što je veliki plus za tim “Srbobran”, jer ovog inače odličnog igrača u zadnje vreme nije bilo među najkorisnijim pojedicima.

Kao i na prethodna dva meča trener Andrić je pravio veliku rotaciju igrača, svih 12 je zabeležilo minute protiv “Petrovgrada”, a njih 8 se upisalo u strelce. Ponovo je potrebno istaći kapitena Radovana Babića i njegovu agresivnu odbranu koju niko ne prolazi, a rezultira ukradenim loptama. On je postigao 7 poena i jednu trojku sa 8 metara daljine. Simanić, Rekić, Grubić i Subić takođe se nalaze na spisku igrača koji su postizali poene i imali zavidnu minutažu. Nakon 4 vezane pobede i ostvarenog mini cilja, trener Jovica Andrić mogao je da bude samo zadovoljan, a sad mu predstoji da spremi tim za onaj deo sezone u kom su ostali najjači protivnici.

“Pre svega, čestitam mojim momcima na pobedi. Kako smo obećali u najavi utakmice, zanimala nas je samo pobeda i dva boda, to smo i ostvarili. Krenuli smo silovito i već nakon prve četvrtine stvorili značajnu prednost koja je u 12. minuta bila i 20 razlike, a u trećoj četvrini i maksimalnih 31 poen viška. Misija je ispunjena, 10 pobeda u 12 kola, malo me i dalje boli poraz od Apatina kod kuće, jer bi smo sa tim bodovima ušli u sigurniju završnicu i moguć plasman u play off. Liga je dugačka i još imamo šanse. Sa 11 Srbobranaca od 12 igrača, mi smo uspeli da vežemo 4 pobede i bez poraza smo u 2020. godini, što imponuje meni i stručnom štabu, a verujem i da je to razlog što publika na naše utakmice dolazi u tolikom broju. Hvala toj publici koja nas podržava, prepoznaje naš trud i energiju i navijaju za nas, to nam je od velike pomoći”.

“Pored standarsno dobrih Antića i Trninića, ovu utakmicu se izdvojio Nikola Babić i njegov učinak moram posebno da pohvalim, jer je posle dužeg vremena pokazao svu raskoš svog talenta. Jako sam zadovoljan igrom tima, kretnja lopte je dobra, imali smo dobru rotaciju i očekujem da ćemo tako nastaviti i dalje, iako će biti mnogo teže s obzirom ko su nam naredni protivnici. Prvi sledeći meč je derbi u Beočinu, igra se u utorak 25. februara od 20 časova, i već sad mogu pozvati publiku da dođu na tu utakmicu jer će sigurno biti velike borbe. U pitanju je jedna tvrda ekipa, uvek nezgodno gostovanje, neće nam biti nimalo lako, ali mi moramo ići na pobedu. Beočinci su u prošlom kolu izgubili kod kuće od lidera ‘Dunav Apatin’, na minut do kraja je bilo samo dva razlike za goste. To govori o ozbiljnosti tima, oni su nam prvi pravi ispit u drugom delu sezone. Odmah posle te utakmice kod kuće dočekujemo ‘Kikindu’, a zatim igramo u Apatinu i za kraj nam dolazi ‘Joker’ iz Sombora. Sve vrlo teški protivnici”.

“Na nama je da nastavimo sa dobrom igrom i pokušamo da zabeležimo što više pobeda, jer samo tako će dalji plasman zavisiti od nas. Nadao sam se da će ‘Apatin’ izgubiti u Beočinu, jer su oslabljeni, napustio ih je Milijan Bocke, jedan od ključnih igrača. Ostaje mogućnost da će Kikinđani u sledećem kolu iznenaditi ‘Joker’ na svom terenu, što bi nam olakšalo posao. Taj jedan kiks nekog od vodećih timova, ukoliko mi budemo oni pravi, nama je dovoljan za prolaz dalje jer smo sami na trećem mestu, a samo prva dva idu dalje. Ono što moram da pomenem je da odlično treniramo, na treninzima uglavnom raspolažem sa 18 igrača, nema bolesnih i onih koji su zakačili neki virus, to nas je ove sezone zaobišlo što je dobro jer imamo potreban fond igrača za izmene i bolji ritam treninga.”, rekao je Andrić i za kraj uputio čestitke timu ŽKK “Srbobran” i Slobodanu Subiću, na velikoj pobedi protiv “Duge” iz Šabca.

 

Facebook Komentari