Zvanično najavljena PRVA DEČIJA OLIMPIJADA

10. septembar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Lokalna samouprava, Sport, Zabava

Danas je u kancelariji predsednika opštine Srbobran, na zvaničnoj konferenciji za medije, najavljeno održavanje 1. Dečije olimpijade, sportske manifestacije koja bi u više takmičarskih disciplina trebala da uključi većinju osnovnaca iz sva tri mesta naše opštine.

Inicijativa za održavanje ovako velike i značajne sportske manifestacije potekla je iz Udruženja građana “Naša priča”, iz Novog naselja, a svesrdno je podržana od strane Mesne zajednice i opštine Srbobran. Udruženje “Naša Priča” je oformljeno, za one koji ne znaju, oko grupe istomošljenika koji su želeli da svojoj deci, u rubnom srbobranskom naselju, pruže uslove za igru, zabavu i lepše detinjstvo. Zajedničkim snagama su izgradili veliko i lepo igralište koje poseduje više sportskih terena i parkić za odmor i uživanje. Neumorni su u svojoj istrajnosti da konstantno povećavaju broj zabavnih sadržaja na igralištu, a pored toga neprestano rade i na uređenju prostora.

Održavanje Prve Dečije olimpijade na igralištu “Naša priča”, baš iz prethodno pomenutih razloga, podržava i lokalna samouprava. “Ovu konferenciju za medije, upriličili smo povodom predstojeće Prve Dečije olimpijade…”, otvorio je konferenciju predsednik opštine Srbobran, Radivojh Paroški. “Manifestacija će biti održana u subotu, 21. septembra, a cilj nam je da na vreme obavestimo naše građane o ovoj lepoj inicijativi koja je potekla od strane Udruženja ‘Naša priča’, inicijativa je koja je prerasla karakter jednog naselja i sad su u nju uključena sva deca naše opštine. Lokalna samouprava podržala je ovu ideju grupe građana, jer je prepoznala značaj i kvalitet jedne ovakve akcije i rada u Udruženju ‘Naša priča’. Na Dečijoj olimpijadi takmičiće se deca iz sve 4 naše osnovne škole, u 4 uzrasne kategorije: đaci 1. i 2. razreda, 3. i 4.razreda, 5. i 6. razreda i 7. i 8. Zadovoljstvo nam je što možemo da podržimo jednu ovakvu inicijativu koja uključuje mnogo dece, a takođe nam je drago što imamo građane koji se samoinicijativno udružuju i trude se da podignu kvalitet života u opštini. Uvek ćemo podržavati takve aktivnosti. S obzirom kolike su razmere ovog projekta, Mesna zajednica i opština su pritekle u pomoć, oformljen je zajednički organizacioni odbor, uključeni su stručni ljudi koji su osmislili igre i organizovali sve kako ništa ne bi bilo prepušteno slučaju. Uključene su i škole sa svojim nastavnim kadrom, jer je potrebno voditi brigu o deci toga dana, a sve škole su pokazale spremnost i zadovoljstvo da tu radnu subotu provedu sa učenicima na jednom celodnevnom sportskom nadmetanju na otvorenom. Veoma mnogo dece na jednom mestu, uz roditelje i prijatelje, biće to jedna lepa slika koju će prisutni mediji poslati iz Srbobran. Nadamo se uspešnom i lepom danu, koji će radost naše dece učiniti još boljim, a ubeđen sam da će ove igre u budućnosti prerasti i okvire naše opštine”, rekao je Paroški u uvodnoj reči.

O stručnom, sportskom, delu olimpijade govorio je Jovica Andrić, član opštinskog Veća zadužen za sporta, a ujedno i član organizacionog odbora olimpijade. “Za naše takmičare od 1. do 8. razreda pripremili smo više sportskih disciplina, pored fudbala, košarke i odbojke, tu je i atletika, a za decu prva dva razreda pripremili smo i posebno takmičenje sa poligonima namenjenim njihovom uzrastu. Uključili smo u organizaciju veliki broj ljudi, koordinatore za svaku disciplinu ponaosob, kako bi takmičenje bilo na visokom organizacionom nivou, a i sa željom da postavimo dobre temelje za naredni period, jer nam je želja da ova olimpijada postane manifestacija prepoznatljiva za naše mesto. U radu sa članovima Udruženja ‘Naša priča’, zatim sa gospodinom Jokanović Ninom, predsednikom Mesne zajednice, Slobodanom Subićem i sa još par dobrih ljudi, stvorili smo sportsko takmičenje koje svojom veličinom prevazilazi sva do sad. Želja nam je da afirmišemo decu, još više, da se bave sportom, da pokažu šta umeju, a rezultat je ovoga puta u sasvim drugom planu. Najbolji u disciplinama dobiće, kako to običaj nalaže, zlatne, srebrne i bronzane medalje, ali će i svi drugi učesnici otići sa olimpijade svojim kućama okićeni medaljom učesnika, jer znamo da to deci znači. Veliku zahvalnost dugujemo direktorima, nastavnicima i učiteljima naših škola, jer bez njihove saradnje ovo ne bi ni bilo moguće organizovati. Obezbeđen je autobuski prevoz za decu od škola do igrališta na Novom naselju, gde će ih sačekati sve spremno za takmičenja”.

Ispred organizatora Prve Dečije olimpijade, Udruženja “Naša priča”, novinarima se obratio član udruženja Daniel Piontek, koji se prvenstveno zahvalio predsedniku Paroškom i gospodinu Andriću, a naravno i Ninu Jokanoviću koji nije bio prisutan, na podršci i razumevanju važnosti održavanja jedne ovakve manifestacije. “Posle mnogo do sad realizovanih inicijativa koje su došle iz našeg udruženja, ova je najveća i najzahtevnija do sad, ali mi od toga ne bežimo, već smo tu da se dokažemo delima i da pokažemo kako se jednim zajedničkim radom i trudom može doći do jako dobrih rezultata. Ovom prilikom vas pozivam, novinare i sve građane, da dođete 21. septembra na dečije igralište na Novom naselju. Poslužiće nas lepo vreme, bar je tako najavljeno, a mi vam obećavamo da će Prva Dečija olimpijada biti dobro organizovana i da će druženje na našem igralištu biti nešto što će se dugo pamtiti, na radost sve naše dece”, bila je najava gospodina Pionteka, za kraj konferencije.

Propozicije takmičenja i sve druge važne podatke o predstojećoj Dečijoj olimpijadi možete pronaći na zasebnoj stranici PROPOZICIJE.

Facebook Komentari