Ulica Svetog Save dobija novo zeleno ruho

31. oktobar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava, Projekat

Poslednji dani oktobra meseca iskorišćeni su za početne radove u uređenju ulice Svetog Save u centru Srbobrana, a povodom realizacije projekta oglasila se lokalna samouprava, odnosno kancelarija predsednika opštine sa saopštenjem koje detaljnije objašnjava šta se trenutno radi i šta je u planu.

Saopštenje za javnost:

U skladu sa projektom rekonstrukcije i uređenja ulice Svetog Save a radi dobijanja prostorno uređenije celine potrebno je sprovesti niz pripremnih radnji kako bi se uspešno realizovao projekat uređenja drvoreda u ulici Svetog Save od mosta do semofora na uglu ulice Svetog Save i Karađorđeva.

Radovi će se izvoditi u skladu sa projektom za izvođenje : PROJEKAT PEJZAŽNE ARHITEKTURE Rekonstrukcije koji je izradio X GREEN Inženjering doo Kornatska br.2, Beograd broj projekta (PZI27/2017 od decembra 2017.godine. Radovi su otpočeli 29.10.2018. godine nakon završetka perioda vegetacije a rok za završetak radova je 45 radnih dana ( radovi će se obavljati u skladu sa vremenskim uslovima, nepovoljni vremenski uslovi produžavaju rok trajanja radova). Nakon uklanjanja drvoreda izvršiće se sadnja standardnih sadnica viskog i ujednačenog kvaliteta iz registrovanih rasadnika koji imaju odlike prve klase, i to sadnice koje su otporne na niske zimske temperature, aerozagađenja i podnose dobro orezivanje. Novih 150 drvorednih sadnica biće posađeno u narednom periodu koje će za razliku od prethodnog drvoreda biti iste vrste, a planirana je sadnja Carpinus betulus Fastigiata. Vrši se sadnja Piramidalnog graba, radi se o kontejnerskoj sadnji gde je svaka sadnica visine od 4,5-5 metara.

Kabinet predsednika Opštine Srbobran

Facebook Komentari