Kompanija LEAR i opština Srbobran zajednički rade na zapošljavanju naših građana

Danas smo na Trgu Slobode, na kom se proslavlja Petrovdan, pored mnogih prodajnih štandova obišli jedan koji se po svojoj veličini razlikuje od drugih, a u pitanju je štand kompanije Lear koja će tokom Petrovdanskih dana u Srbobranu promovisati svoju firmu svim ljudima koji su u potrazi za zaposlenjem.

S tim u vezi ispred štanda smo intervjuisali i predsednika opštine Srbobran, gospodina Radivoja Paroškog, koji je najkompetentniji da nam kaže kakvu su to saradnju naša opština i ova firma odlučili da ostvare i kako će to pomoći građanima Srbobrana.

DSC_0091

“Pokrenuli smo određene aktivnosti da omogućimo lakše zapošljavanje naših građana, pošto kada je zapošljavanje u opštini Srbobran u pitanju, mi moramo prvo da sačekamo da se završe određene aktivnosti u našoj industrijskoj zoni, kako bi ona mogla da prihvati nove investitore. Dok se to ne desi mi možemo da sa firmama van naše opštine, kojima je potrebna radna snaga, uspostavimo kontakte kako bi podigli životni standard naših građana zapošljavanjem u njima. Prednost, za koju naši građani možda ne znaju, je da svi koji se zaposle negde drugde je kao da su zaposleni kod nas, jer zarade i porezi ostaju u Srbobranu. Pre neki dan smo bili u kompaniji Lear, želeći da vidimo u kakvim uslovima rade radnici, jer tamo je već sad zaposleno naših 60 sugrađana. Postoji mogućnost da jedan značajan broj naših građana dobije zaposlenje tamo. Sva tri dana tokom, Petrovdanskih dana u Srbobranu, na ovom štandu će građani moći da se informišu ili čak prijave za razgovor za posao. U subotu 14. jula od 10:00 časova, će u prostorijama naše opštine biti održan sajam zapošljavanja, na kojem će svi nezaposleni moći da se prijave za posao i obave razgovore sa poslodavcem iz Lear-a. Pored sajma zapošljavanja, ova kompanija će svakog utorka obavljati razgovore u našim prostorijama sa novim zainteresovanim građanima. Ovo je još jedna aktivnost koju sprovodimo kako bi smo smanjili broj nezapolenih, a kako sam već rekao, aktivno radimo i na osposobljavanju industrijske zone kako bi u Srbobran došli i novi poslodavci. Činimo sve u ovim uslovima, da svako ko želi da radi dođe do zarade, jer nam je interes u tome da što veći broj radnika dobije zapošljenje. Već smo značajno smanjili broj nezaposlenih, a sa ovim aktivnostima taj broj će biti još manji, a životni standard i uslovi života u Srbobranu će biti veći” , bile su reči našeg predsednika u vezi sa saradnjom opštine i kompanije Lear.

Facebook Komentari