Nova humana akcija udruženja “RUKA SPASA”

29. novembar 2017.

Mesto: Srbobran

Kategorija: Lokalna samouprava, Projekat

Danas je u Centru za socijalni rad održan mali skup predstavnica humanitarnog udruženja “Ruka Spasa”, predsednika Opštine i direktorke Centra.

Ruka Spasa je udruženje koje iza sebe ima dug niz akcija koje su imale za cilj pomoć ugroženim socijalnim grupama, a na prvom mestu deci što je i ovaj put slučaj. U periodu za nama dvadesetak žena ovog udruženja isplele su vunene kape, šaleve i čarape za decu, a na nedavnoj izložbi su i predstavile svoje radove. Ti izložbeni eksponati su uz još po koji slatkiš upakovani u papirne kese i tako sve zajedno su predati na korišćenje Centru za socijalni rad. Ove vredne poklone, uz još neke prikupljene od drugih humanih ljudi, Centar će podeliti deci koja se ne nadaju novogodišnjim paketićima. Sva deca zaslužuju da osete praznični duh i dobiju poklon od Deda Mraza, a ovi darovi će usrećiti decu koja nemaju od koga drugog da ih prime.

dav

Predsednik naše Opštine gospodin Radivoj Paroški izrazio je zahvalnost na solidarnosti, radu i ljubavi koju ljudi poput ovih vrednih žena pokazuju svojim delovanjem u Srbobranu, ali i izvan njega. Kako kaže predsednik Paroški, u periodu pred nama baš ovakve organizacije treba da pruže svoje pune kapacitete na raspolaganje svojim sugrađanima, a Opština će im na korišćenje dati još veća sredstva, jer ovakve akcije najbolje vraćaju uloženo. Na šaljiv način gospodin Radivoj je predložio da udruženje proširi broj članova i na muškarce i da tako povećaju broj svojih heklanih i pletenih radova.

Predsednica udruženja gospođa Savka Lazić, najavila je i nove akcije. Već 20. decembra biće prikazana izložba ručno izrađenih narodnih nošnji koja će biti poklonjena kulturno umetničkim društvima “Bard” iz Srbobrana i “Ivanjsko Cveće” iz Nadalja. A najzanimljivije od svega je što će od 1. januara 2018. godine svaka novorođena beba u Opštini Srbobran dobiti poklon od RUKE SPASA. Gospođa Lazić se zahvalila Centru za socijalni rad i predsedniku Paroškom na podršci i saradnji, a najviše na tome što im je lokalna samouprava najzad dodelila prostorije za rad i izlaganje. Od Nove godine udruženje će sve svoje izložbe održavati u podrumu Narodne biblioteke. Ove vredne žene se sastaju više puta mesečno, konstantno poklanjaju sve što naprave, izlažu, a nemaju svoj prostor. Članice udruženja su jako zadovoljne što najzad imaju “svoju kuću” i rado će taj prostor urediti, a učiniće i njihov rad još boljim i produktivnijim.

Paketići će biti podeljeni deci 23. decembra u sali pozorištanceta, a najavićemo Vam na vreme da dođete.

Članak je deo projekta SrbobranDanas, sufinansiranog od strane opštine Srbobran.
Stavovi izneti u podržanom mediskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Facebook Komentari