Hotel Elan očišćen od smeća i šuta

18. mart 2017.

Mesto: Srbobran

Kategorija: Lokalna samouprava, Privreda, Projekat

Hotel „Elan“ u Srbobranu, koji je devedesetih godina prošlog veka slovio za jedan od najlepših turističko-ugostiteljskih objekata u Bačkoj, postao je ruina ove lepe opštine.

Lokalna samouprava je pre 5 godina kupila hotel za devet miliona dinara na aukciji koju oganizovala Agencija za privatizaciju a u njegovu popravku, adaptaciju i opremanje planirano je bilo da se uloži oko 60 miliona dinara i da se poveri na gazdovanje ovdašnjem Javnom preduzeću „Centar za turizam“.

Prošlo je par godina od kupovine, smenjivala se vlast, a hotel “Elan” je nastavio i dalje da propada.

17310804_10211235871880064_1968617161_o

Lokalna samouprava je organizovala čišćenje objekta, a radove je nadgledala komunalna inspektorka Nada Nađ.

Sav reciklažni materijal koji je prikupljen u okviru akcije čišćenja je prodat a prikupljen novac će biti uplaćen Udruženju “Biser” i Centru za socijalni rad.

Čišćenjem hotela je započela akcija njegovog pripremanja za posete potencijalnnih investitora pa je i sam prostor zbog toga prvo morao biti oslobođen kabastog smeća i šuta  koje se godinama taložilo u njegovim prostorijama.

 

h10

Hotel “Elan” se nalazi na površini od preko 4000 kvadratnih metara sa pratećim objektima. Nekada se svrstavao u hotel B kategorije. Hotel ima 52 sobe, tri apartmana, fitnes centar, pekaru, više sala i terasa.

** Prvih 12 slika su pre čišćenja, ostale posle.

Članak je deo projekta SrbobranDanas, sufinansiranog od strane opštine Srbobran.
Stavovi izneti u podržanom mediskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Facebook Komentari