mesec borbe protiv raka dojke

Mesec borbe protiv raka dojke: Besplatni ultrazvučni pregledi

Savet za rodnu ravnopravnost opštine Srbobran obeležava Međunarodni mesec borbe protiv raka dojke velikom akcijom besplatnih pregleda, koju sprovodi u saradnji sa Udruženjem “Žena uz ženu”.

Kao deo kampanje “Budi hrabra, pregledaj se” – mesec borbe protiv raka dojke, akcija preventivnih pregleda će se održati, prvo u Srbobranu, u utorak 26. septembra na Trgu slobode, dok će u Nadalju, ispred zgrade Mesne zajednice, pregledi biti sprovođeni u sredu 27. septemba. Zakazivanje pregleda će se vršiti u vremenu od 11.30 do 12.00 časova, a pregledi počinju u 12.00 časova i trajaće do 18.00, njihov broj je ograničen i namenjen je pripadnicama lepšeg pola od 20 do 45 godina starosti, jer je za kontrole u starijoj dobi potreban mamografski pregled.

“Karavan ‘Budi hrabra, pregledaj se’ već je postao sinonim za podršku ženama u njihovim nastojanjima da očuvaju svoje zdravlje.

Kroz našu vodeću kampanju, omogućavamo besplatne ultrazvučne preglede za devojke i žene, u saradnji sa lokalnim samoupravama i domovima zdravlja. Do sada smo uspeli da pregledamo više od 6.000 žena u više od 70 gradova, a najvažnije je da smo kod 52 žene na vreme dijagnostikovali sumnjive promene.

Ova inicijativa dostiže vrhunac tokom Svetskog dana borbe protiv raka dojke u oktobru, kada organizujemo šesti po redu karavan. Naša pokretna dijagnostička kabina, opremljena najsavremenijom opremom i vođena iskusnim radiologom, pruža besplatne ultrazvučne preglede, osnažujući žene da brinu o svom zdravlju. Karavan podrazumeva dostupnost besplatnih ultrazvučnih pregleda u posebno kreiranoj pokretnoj dijagnostičkoj kabini, opremljenoj ultrazvučnim aparatom i svom neophodnom opremom za dijagnostičke preglede kojom rukovodi eminentni radiolog”, navodi se u pozivu.

Udruženje “Žena uz Ženu” je nastalo sa ambicijom da iz borbe sa karcinomom dojke, svaka žena , bilo ona koja je prošla ili prolazi kroz takvo iskustvo, ali i sve zdrave dame, nauče više, otklone nedoumice i dobiju odgovore na mnogo pitanja ili razbiju predrasudu. Udruženje nudi sve odgovore na jednom mestu, kroz edukacuione programe eminentnih doktora i kreativnih radionica .

Facebook Komentari