HUMANITARNI progressive piknik – Turija 2024

HUMANITARNI progressive piknik – Turija 2024

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Zabava


Turija će po peti put biti mesto okupljanja ljubitelja progressive house zvuka, uz domaćine istrajne da zvuke ovog prelepog žanra sačuvaju u još lepšem ambijentu kanala DTD, uz neizostavni humanitarni karakter događaja kao primarni cilj okupljanja.

Kao i prethodnih godina, kada su kroz donacije prikupljena sredstva prosleđivana kao vid pomoći nekom detetu kojem je u tom trenutku finansijska pomoć bila potrebna, tako se i ove godine okupljamo sa ciljem da pomognemo malom Petru Desnici, dečaku iz Nadalja.

Mali Petar iz Nadalja treba našu pomoć

U subotu 22. juna 2024. godine na izletištu “Ćuprica” na obali kanala DTD (mesto gde je održano prvo okupljanje ove vrste 2020. godine), sada u piknik atmosferi, koja je sve češći oblik okupljanja iskrenih ljubitelja progressive house muzike, imaćete priliku za celodnevno uživanje.

Miks druženja u prirodi uz piće i domaću hranu pripremljenu tokom događaja na licu mesta, kao i muziku koja posebnu draž ima upravo u ambijentu kakav Turija pruža, čeka vas na Ćuprici sa zvaničnim početkom programa u podne a družimo se sve do ponoći.

Na dvanaestočasovni humanitarni muzički maraton povešće vas domaćin i idejni tvorac ovih događaja – Nenad Nikolić, koji će svojim emotivnim deep, organic i breaks notama, po kojima je posebno poznat, uvesti u priču goste koji su se odazvali da deo sebe još jednom u Turiji poklone za dobrobit malog Petra.

Potom sledi spektakl, dvojac iz Novog Pazara, poznat pod imenom Hippie Shizick, kojeg čine DJ Gizmo i DJ Irhad, nastaviće ovu emotivnu priču, ni manje ni više nego pričajući je sa gramofona, još jednom donoseći svoju impozantnu vinyl kolekciju iz Novog Pazara u Turiju.

Sledeći u nizu nastupiće dobro znani nam gost i muzički mag iz Istre – Jasmin, koji je lagano kovao put strastvenog progressive house DJ-a baš odavde iz Turije, najpre u b2b dnevnim nastupima uz domaćina Nenada Nikolića 2021 i 2022. godine, a zatim i samostalno 2023. kada je pobrao mnoge pohvale za selekciju traka i višečasovni dnevni nastup.

Za sam kraj, devojka koja nakon decenijske pauze bira gde nastupa, a njeno srce opet je izabralo Turiju nakon spektakularnog zatvaranja festivala 2022, devojka koja nas je navikla na najbolja zatvaranja festivalskih i klupskih žurki, po mišljenju pravih poznavalaca ovog zvuka okarakterisana i kao najbolji ženski progressive house DJ Evrope – Marija N-TCHBL, rezident renomiranog njujorškog FRISKY radija još od 2011-e potrudiće se da opravda ovo zvanje i još jednom odsvira svoju magiju za zatvaranje događaja.

Kako je ove godine sve u znaku velikog srca, dobre muzike i zabave, na Humanitarni progressive piknik – TURIJA 2024. ulaz je BESPLATAN, hrana je GRATIS i to ne bilo kakva hrana – kuva se pravi Vojvođansli pasulj u kazanu! Piće možete doneti sami a potrudićemo se da obezbedimo i prodaju pića po zaista simboličnim cenama.

Izletište Ćuprica pruža mogućnost postavljanja šatora, tako da za sve one koji žele da dođu dan ranije ili ostanu da prespavaju nakon celodnevnog događaja postoji mogućnost da svoj šator ponesu i provedu ceo vikend u Turiji. Za one koji bi da se malo komfornije smeste, predlažemo da kontaktirate organizatora eventa na zvaničnoj Facebook stranici za sugestije.

Facebook Komentari