Hemijska industrija REAHEM važi za dobrog poslodavca

Akcija lokalne samouprave, kojom se posvećuje pažnja privrednim subjektima u našoj opštini koji zapošljavaju naše sugrađane, nastavila se u kompaniji REAHEM.

sastanak

Ovo preduzeće, koje se bavi proizvodnjom industirjskog etil alkohola i njegovih hemijskih derivata, važi za firmu koja je dobro organizovana i čiji radnici su zadovoljni svojim poslom i uslovima rada. Takvi poslodavci u današnje vreme nisu česti i svakako da zavređuju pažnju.

DSC_0191Predsednik opštine Srbobran Radivoj Paroški i član opštinskog Veća zadužen za privredu Đorđe Džekov posetili su ovo bitno preduzeće, i u direktnom razgovoru sa direktorom firme Zoranom Radovićem pokušali da saznaju sa kakvim se poteškoćama u poslovanju susreće njegovo preduzeće i kako bi se najlakše došlo do iznalaženja mogućih rešenja. U pratnji predsedika su bili i Ninoslav Jokanović, Bojana Jokić, Vladimir Šarčev i Milica Zarić, kandidati za članove Saveta Mesne zajednice Srbobran.DSC_0190

Tokom dugog sastanka direktor Radović upoznao je svoje goste sa osnovnim programom proizvodnje, planovima za unapređenje proizvodnje i projektom smanjenja zagađenja životne sredine, koji je trenutno u realizaciji. Ovo vrlo uspešno preduzeće i nije imalo do sad nekih većih problema u poslovanju i kako sami kažu vrlo su zadovoljni odnosom koji imaju sa lokalnom vlašću, što se tiče dela oko dobijanja potrebnih papira i drugih birokratskih propisa, jer se sve završi u kratkom roku i bez ikakvih zastoja.

DSC_0201

Posle sastanka gospodin Radović bio je vrlo raspoložen da svoje goste provede kroz fabriku, pokaže deo proizvodnog procesa i najvažnije predstavi novo postrojenje koje će služiti za sagorevanje sekundarnih sirovina, a koje pri tom poštuje najviše ekološke norme. Filteri, koje su instalirali na izduv peći, ne dozvoljavaju zagađivanje vazduha i sprečavaju širenje neprijatnih mirisa.

pec-za-sekundarne-sirovine

Po obilasku kruga fabrike domaćin Zoran i predsednik Radivoj su bili raspoloženi da i novinarima iznesu kratak rezime sa svog sastanka i kažu nam o čemu su razgovarali:

“Firma Reahem je vrlo značajna za opštinu Srbobran, jer ona zapošljava više od 40 radnika i ima dobru produkciju alkohola. Ovde smo, kao i u prethodnim slučajevima, bili u poseti našim privrdnicima i poljoprivrednicima, jer želimo da dođemo do pravih informacija o problemima sa kojima se oni susreću, a sa stanovišta lokalne samouprave da njima olakšamo proizvodnju. To je naš zadatak, kako bi naši privrednici funkcionisali efikasno. Zadovoljani smo onim što smo ovde danas videli. Ovo je jedno dobro organizovano preduzeće u kojem se razmišlja o svemu i o ekologiji, u čemu bi mogli da budu primer i drugima. Postoje naravno određeni problemi i poteškoće, koje i ne zavise sve do nas, ali mi ćemo pokušati da rešimo sve što možemo. Čuli smo reči pohvale na račun opštinske uprave za dobijanje dozvola koje su ovom preduzeću potrebne, a ja još jednom ističem da sam zadovoljan vrlo dobrom organizacijom i dobrom proizvodnjom koja našoj opštini vrlo znači” bile su reči predsednika Paroškog nakon obilaska kompanije i sastanka sa njenim prvim čovekom .

DSC_0211

Odmah nakon njega reč je preuzeo direktor Reahem-a Zoran Radović:

“Prvo želim da se zahvalim predsedniku što nam je ukazao čast i došao da nas poseti. Vrlo smo zadovoljni saradnjom i radom lokalne samouprave. Među njima imamo ljude koji nas uče i edukuju kako doći do najbolji rešenja i puta ka ozakonjenju i poštovanja zakonskih odredbi. Mi nemamo nekakvih ozbiljnijih zahteva, uvek nam se u veoma kratkom roku izlazi u susret i rešavaju problemi. Problem sa kojim imamo najviše poteškoća je nedostatak kvalitetnije saradnje poljoprivrede i prerađivačke industrije. To nam u ovom trenutku najviše fali. Zašto prodavati kukuruz kao sirovinu, kad možemo ponuditi gotov proizvod i na taj način taj deo zarade ostaviti ovde u Srbobranu. Vojvodina ima plodnu zemlju, kvalitetne prerađivače i šteta je te potencijale za bolju zaradu ne iskoristiti”.

Predsednik je još jednom na odlasku zahvalio gospodinu Radoviću na gostoprimstvu i pozvao ga da kad god bude imao neki problem koji lokalna vlast može da reši, da se slobodno obrati za pomoć. U narednoj nedelji očekuje se još ovakvih obilazaka značajnih proizvođača u našoj opštini.

Facebook Komentari