kotlićijada srbobran 2023 srbobranski kotlić

SRBOBRANSKI KOTLIĆ zakazan za 9. jun

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo, Zabava

Srbobranski kotlić, gastronomska manifestacija koju organizuje Udruženje “Citadela” iz Srbobrana, ulazi u drugu deceniju postojanja zakazivanjem XI takmičenja u kuvanju, koje će se održati 9. juna 2024. godine pokraj hipodroma u Srbobranu.

Manifestacija Srbobranski kotlić je prvi put organizovana pre više od jedne decenije, takođe u mesecu junu, i već tad je imala dvadesetak učesničkih ekipa, a pored toga imala je i međunarodni karakter jer su učestvovali članovi Kluba kobasičara Bekeščabe, iz Mađarske.

Prošle godine je održana jubilarna 10. Kotlićijada, uporedo sa Traktorijadom, sa čak 48 ekipa prijavljenih za takmičenje u kuvanju kotlića, neke ekipe su brojale i do 25 članova, što u zbiru čini zaista veliki broj učesnika za Srbobran.

Prijave za XI Srbobranski kotlić su otvorene, dostupni su sledeći brojevi telefona: 063 591 852 – Valeria, 069 12 55 001 – Vince, 069 605 651 – Aneta.

Plan je da se u tu nedelju, 9. juna, učesnici skupe oko 13.00 časova (poljana kod ulaza na hipodrom sa strane Rajčura), kako bi se svi smestili pod svoje šatore i pripremili namirnice za pripremu kotlića. Takmičenje počne u 15.00 časova i traje sve do 19.00 sati kad će žiri proglasiti pobednike i uručiti priznanja i nagrade za tri prvoplasirane ekipe. Manifestaciju prati i dodati program, različita takmičenja za decu, ali i za odrasle, uz neizostavnu muziku i sve ukupno dobru zabavu koju organizatori obećavaju i ove godine. Generalni pokrovitelj manifestacije je Opština Srbobran.

Facebook Komentari