HRABRI BORCI od srca za BISER

27. avgust 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: udruženje

Udruženje ratnih veterana „Hrabri borci“ iz Srbobrana uputilo je donaciju za dnevni boravak Udruženja za pomoć MNRO „Biser“. Reč je o 35 kilograma brašna, koje su članovi udruženja lično predali u četvrtak, kao i uvek na radost štićenika “Bisera”, jer oni vole da im se dođe u goste.

Predsednik Udruženja boraca 1990-1999 ,,Hrabri borci” iz Srbobrana, Mirko Slavuj, je nakon posete rekao: “Imali smo 200 džakova brašna po 5 kg, svojim članovima smo podelili 165 džakova, a zatim su članovi Upravnog odbora udruženja odlučili, da ostatak bude poklonjen ‘Biseru’. Pošto smo svi zaposleni, morali smo uskladiti termine posete, tj. da bi doneli brašno u prostorije dnevnog boravka. Drago mi je da su se deca obradovala poklonu i da već imaju ideje šta bi mogli da pripremaju za jelo”.

Prilika je iskorišćena da se članovi dva udruženja i zaposleni međusobno informišu o aktuelnim programima, svakodnevici ove dece, i drugim aktivnostima. Mirko Slavuj  je, pominjući kako je dan pre deljeno brašno članovima udruženja, dodao da su nekim članovima-invalidima džakove dostavili i na kućnu adresu, tako da im posete i deljenja brašna ne padaju teško. Ujedno se zahvalio opštini Srbobran što je prepoznala važnost projekta.

Koordinator dnevnog boravka “Biser”, Marinela Sabo, zahvalila se u ime svih korisnika kao i zaposlenih u udruženju kom i sama pripada, članovima Udruženja „Hrabri borci“ što se uvek sete i pomažu kada god su u mogućnosti.

“U ime Udruženja ‘Biser’ se zahvaljujemo na donaciji brašna koju su nam poklonili iz Udruženja ‘Hrabri borci’. Našim korisnicima to mnogo znači i raduju se što će iskoristiti to u planiranim kulinarskim radionicama. Drago nam je što ima ljudi koji su humani i koji prepoznaju potrebe naših korisnika. U dogovoru sa Udruženjem ‘Hrabri borci’ organizovaćemo jedno zajedničko druženje u njihovim prostorijama, na koje su nas pozvali i veoma se radujemo zbog toga”, rekla je ovom prilikom Marinela Sabo.

Facebook Komentari