Kićenje jelke sa volonterima Crvenog krsta

23. decembar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo

Posle duge godine pune izazova i brojnih realizovanih akcija, Crveni krst Srbobran je odlučio da pred praznike organizuje druženje za mlade volontere koji bez dilema učestvuju u svim himanitarnim aktivnostima lokalne organizacije.

“Želja je bila da ih malo obradujemo jednim lepim druženjem, gde smo kitili jelku i evocirali uspomene na sve postignuto u godini koja je na izmaku. Na predlog volonterke Jovane Mrkšić, svako je imao zadatak da anonimno pripremi poklon za nekog od drugara volontera, a ja sam u želji da ih dodatno nagradim za sav trud koji ulažu pripremio simbolične poklone za sve njih”, kaže nam sekretar Crvenog krsta Srbobran, Goran Radovanović.

“Kićenje jelke je bilo posebno zanimljivo, jer su se tu svi potpuno opustili i pokazali pravo praznično raspoloženje. Mislim da su ta deca primer onoga kakvi svi treba da budemo. Oni su humani, veseli i uvek imaju energije, spremni da pomognu kome god je to potrebno”, dodaje Radovanović. On je poželeo srećne novogodišnje i božoćne praznike svim građanima opštine Srbobran, sa željom da se malo te snage zajedništva sa mladih volontera prenese i na sve druge ljude.

Iako je ovo okupljanje bio trenutak da se rekapitulira godišnji učinak i naprave planovi za 2022. ipak ima par akcija koje će Crveni krst realizovati i u narednim danima.

Sledi još jedna podela garderobe u školama, za učenike iz ekonomski ugroženih porodica, a priprema se i podela paketa sa hranom i kućnom hemijom, koji su obezbeđeni u saradnji sa kompanijom Lidl. Na ovaj način napravljeno je ukupno 30 paketa pomoći, koji će biti podeljeni jednakom broju porodica sa teritorije opštine Srbobran, a spisak porodica koje će dobiti pomoć dostavlja Centar za socijlni rad, kako bi pokloni stigli baš onima kojima su najpotrebniji.

Važno obaveštenje za sve korisnike Narodne kuhinje je, da će ona raditi svih dana praznika, sem 3. i 7. januara.

Facebook Komentari