Vakcinacija bez zakazivanja i 6. maja u Domu zdravlja. Uskoro još jedan punkt za imunizaciju u Srbobranu.

05. maj 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Zdravlje

Dom zdravlja “Dr Đorđe Bastić” nastavlja sa akcijom vakcinisanja građana bez prijavljivanja i čekanja na poziv. Novu mogućnost da se imunizacijom zaštite od velikih opasnosti i posledica koje sa sobom nosi COVID 19, svi zainteresovani građani imaju u četvrtak, 6. maja u periodu od 11.00 do 14.00 časova, na vakcinalnom punktu u Domu zdravlja.

Ponovo su u ponudi vakcine ruskog i kineskog proizvođača – Sputnik V i Sinopharm. Ovoga puta iz Doma zdravlja stiže još jedno važno obaveštenje – najnoviji algoritmi i naučna istraživanja pokazali su da je vakcinacija bezbedna za sve građane starije od 16 godina, za trudnice sa trudnoćom starijom od 12 nedelja, kao i za dojilje, i to svim vakcinama u ponudi izuzev ruske Sputnik V.

Zdravstveni radnici Doma zdravlja uključeni u masovnu vakcinaciju pozivaju građane da iskoriste priliku i jednostavno, brzo i bez čekanja prime dozu vakcine, čime čuvaju lično zdravlje, daju svoj doprinos kolektivnom zdravlju i postaju deo pobedničkog tima u borbi sa korona virusom. Takođe, oni apeluju na građane da prate informacije u medijima i pronađu termin koji im odgovara za vakcinaciju.

Dom zdravlja “Dr Đorđe Bastić”, uz podršku opštine Srbobran, opremio je još jedan punkt za vakcinaciju u Srbobranu. Za nekoliko dana, od petka ili subote, vakcinacija protiv virusa korona biće moguća i u prostorijama Društva za borbu protiv šećerne bolesti “Plavi krug”, u ulici Sonje Marinković 18a. Na ovom mestu obezbeđena je oprema za čuvanje vakcina, uređene su prostorije za preglede građana pre vakcinacije i samu vakcinaciju, kao i prostor za obavezan kratak boravak nakon vakcinacije. Građani će naknadno biti obavešteni kada počinje vakcinacija u prostorijama srbobranskog “Plavog kruga”.

Facebook Komentari