Brza saobraćajnica neće ugrožavati potrebe poljoprivrednika

04. mart 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava, Saobraćaj

Danas je u kancelariji predsednika Opštine Srbobran održan sastanak sa projektantima i predstavnicima Zavoda za urbanizam i firmom MHM Projekt, a povod je bio utvrđivanje trase brze saobraćanice Sombor – Kikinda, odnosno njenog dela koji treba da prođe kroz teritoriju opštine Srbobran.

Ovo je tek prvi sastanak sa temom brze saobraćajnice u Srbobranu, te se govorilo o predlogu trase puta, koji će zatim biti predstavljen pokrajinskom sekretarijatu za saobraćaj i Javnom preduzeću “Putevi Srbije”, kao naručiocima posla. Pilikom projektovanja saobraćajnice posebno će se voditi računa da se obezbedi prilaz svim obradivim površinama koje se nalaze u severnom delu srbobranskog atara, stava je Naser Mostafa iz MHM Projekt, pošto je poljoprivreda najznačajnija privredna grana u Srbobranu.

Radivoj Debeljački, predsednik opštine Srbobran, ocenio je da se radi o istorijskom projektu za državu Srbiju, Vojvodinu i Srbobran, zbog čega je potrebno sve temeljno analizirati i postići snažan i sveobuhvatan dogovor. “Preneli smo projektantima i predstavnicima Zavoda za urbanizam naše sugestije, posebno one vezane za potrebe poljoprivrednika. Zahvaljujem partnerima i uveren sam da ćemo zajedničkim snagama doći do najboljeg rešenja. Još uvek nemamo definitivnu trasu, ono što je bilo na ranom javnom uvidu podložno je promenama i nadam se da će sve sugestije koje budu prihvaćene na kraju rezultirati boljom i efikasnijom brzom saobraćajnicom, od najveće koristi za sve građane Srbobrana. Potrebne su nam realne i utemeljene sugestije, ne smemo remetiti redovne aktivnosti i razvoj, a ono što dobijamo biće na na korist svih budućih generacija”, rekao je po završenom sastanku Debeljački. najavivši da će lokalna samouprava koju vodi biti apsolutno kooperativna po pitanju ovog posla, jer je benefit koji će Srbobran imati izgradnjom nove deonice vrlo značajan.

Facebook Komentari