Potvrđeno prisustvo COVID 19 u Srbobranu

03. novembar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo, Zdravlje

Informacija koju potvrđuje Dom zdravlja “dr Đorđe Bastić” je da u Srbobranu trenutno ima 6 osoba kod kojih je pcr testom potvrđeno prisustvo virusa COVID 19 u organizmu.

Kako se pretpostavlja stvaran broj zaraženih u opštini Srbobran je veći, ali se bez adekvatnog testiranja to ne može potvrditi. Među zaraženima nalazi se i jedna medicinska sestra koja je virusom zaražena van Doma zdravlja. Situacija je pod kontrolom ali je sigurno da bez odgovornog ponašanja naših građana situacija može za čas da eskalira, s toga je potrebno da se svi pridržavamo propisanih mera Vlade Republike Srbije vezanih za sprečavanje širenja virusa COVID 19.

Direktor Doma zdravlja u Srbobranu, dr Vlastimir Kladar, više puta je do sad apelovao na Srbobrance da se uzdrže od bespotrebnih okuljanja, prvenstveno misleći na mlađu populaciju, da obavezno nose maske ne vezano za priliku, da održavaju potrebnu fizičku distancu u javnosti, da redovno održavaju ličnu higijenu posebno učestalo da peru ruke i koriste sredstva za dezinfekciju. “Pozivam građane da se čuvaju, da i dalje prate preporuke epidemiologa i drugih stručnjaka, jer će nas upravo odgovorno ponašanje, uz medicinsku zaštitu, najpre učiniti pobednicima nad virusom“, rekao je nedavno Kladar.

Facebook Komentari