Oralno zdravlje čuvajmo od najranijeg uzrasta

23. maj 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Zdravlje

Nacionalna Nedelja zdravlja usta i zuba u Srbiji se obeležava svake godine tokom treće nedelje meseca maja, aktivnostima u kojima stručne osobe, stomatolozi, ukazuju na značaj oralnog zdravlja svih osoba, a posebno dece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta.

U sklopu obeležavanja Nacionalne Nedelje zdravlja usta i zuba od 13. do 19. maja, pod sloganom “Oralno zdravlje čuvajmo od najranijeg uzrasta”, stomatološka služba srbobranskog Doma zdravlja sprovodi radionice po vrtićima Predškolske ustanove “Radost”.

Doktori Aleksandra Stamenković i Rade Ostojić organizovali su radionice na temu oralnog zdravlja, s kojima obilaze sve naše vrtiće. Cilj ove akcije je ukazivanje na značaj oralnog zdravlja i na mogućnost da se primenom adekvatnih mera dobro oralno zdravlje može održati tokom čitavog života, naravno ako se navike pravilnog održavanja higijene i primena mera neophodnih za očuvanje oralnog zdravlja počnu usvajati u ranoj mladosti.

Na zanimljivim primerima i uz velike modele zuba i vilica, što se mališanima posebno dopalo, stomatolozi Doma zdravlja su na adekvatan naćin deci objašnjavali kako održati zube zdravima. Učili su ih kako se zubi pravilno peru, kao i kada i koliko puta dnevno je to potrebno činiti, ukazali su mališanima na štetnost šećera i slatkiša uopšte, a na kraju su im govorili i o razlozima zašto su posete stomatologu radi redovne kontrole vrlo važne. Ostaje samo da sačekamo i vidimo kako su deca usvojila nova znanja.

Facebook Komentari