Subić nakon velike pobede:”Ni jedna ekipa u ligi nema ovakvu podršku navijača”

11. novembar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport, Zabava

Odigrale su košarkašice srbobranskog kluba večeras, sigurno, najbolju utakmicu od početka prvenstva, a porazile su na svom parketu kragujevački ŽKK “Radnički 2016” sa 90:70.

Devojke koje nastupaju za ovaj klub iz centralne Srbije odlično su uigrane i svoje akcije realizuju bez mnogo razmišljanja, već lopta teče po naučenim putanjama koje su davno ušle u refleksne radnje ovog tima. Ono što je možda i prelomilo utakmicu, pored Tamare Ivkov i sjajnog timskog duha naše ekipe, je činjenica da im igračice Srbobrana nisu dozvolile da igraju kako su navikle, već su ih konstantno pritiskale na pozicijama koje su pokretački motori Kragujevčanki.

Prva četvrtina bila je u egalu gotovo svih deset minuta sa promenama u vođstvu od po par poena (23:20), a tim tokom je meč nastavio da se odvija do polovine druge deonice. Tek negde u tom 15 minutu prednost na strani domaće ekipe počinje da se gomila i do poluvremena narasta na 8 poena viška (41:33). Drugo poluvreme iznenadilo je igračice iz Kragujevca jer su na teren sa pauze došle neke druge Srbobranke, brže, preciznije i čvršće u duelima. Dodavanja su bila bez greške, šut gotovo stoprocentan, a broj presečenih lopti je bacao u trans navijače skoro punih tribina sportske Hale, koji su glasno navijali za spektakularne mlade dame ŽKK Srbobrana. Četvrtina broj 3 je završena dominantno sa 73:51. Poslednja deonica se igrala nošena na krilima prethodne, ali gošće u njoj uspevaju da nam pariraju i spuštaju malo učinak naših devojaka i čak do kraja dobijaju tu četvrtinu sa 17:19, ali to nije bilo mnogo bitno jer je po isteku četrdesetog minuta semafor pokazivao 90:70 za domaću ekipu.

Najistaknutija pojedinka u oba tima bila je pomenuta Tamara Ivkov sa sjajnih 25 ubačenih poena, od čega 3 trojke iz 5 pokušaja, i dva puta vezana pogotka sa dodatnim slobodnim bacanjem, u kojima je imala učinak 100%. Najbolja je bila i u skokovima čak 7, a upisala se i sa 4 asistencije. Dvocifrene su bile još 4 devojke: Jelena Ćurčić sa 14 poena, Jelena Curaković 13, Branka Subić 12 i Sanja Dunđerski 11. Jelena Ćurčić je takođe postigla 3 pogotka od tri poena, a tim je ukupno postigao 10 koševa van linije 6,75.

Porazgovarati nakon meča sa nekom od srbobranskih igračica, a izbeći onu koja je predvodila tim u pobedi, bilo bi nepristojno, tako da je jedini logičan sagovornik bila naša desetka.

Tamara Ivkov: “Večeras sam imala veliku želju da igram, a publika koja je došla, bilo ih je stvarno mnogo, dali su mi motiv više da igram i jače nego obično. Plus devojke u mom timu očekuju od mene to, jer moja pozicija u timu je plej i ja moram da namestim igru u napadu. Nikako ne bih volela da ih razačoram i moram dobro da odigram, da sam uvek tu u utakmici i da podignem ekipu u neizvesnim trenucima. Ono što moram da kažem je: OVA JE UTAKMICA NAJBOLJA DO SAD! Ne mislim pri tom na sebe već na kompletan tim. Cela ekipa je, generalno, odigrala fantastično i preponosna sam na nas, zato što igramo timski, igramo kao jedna. Bilo kakva situacija da je, čak i kada padamo, zajedno se dižemo. Protivnička ekipa je igrala malo prljavije, to je normalno valjda, svako kada gubi ume malo da zategne igru, ali je bitno da smo mi tad bile još jače na terenu. I pored svega dobrog na ovoj utakmici, imale smo i nekih grešaka. Do sledećeg meča imamo dve nedelje vremena, tako da ćemo to pokušati da ispravimo. Za kraj bih htela da se zahvalim publici, u ime celog tima: VELIKO VAM HVALA! Hvala im na podršci kakvu do sada nismo imali, a želimo da na sledeću utakmicu dođe još više ljudi da nas podrži”.

Za kraj ovog izveštaja sa utakmice ostavili smo izjavu trenera ženskog košarkaškog kluba Srbobran, čoveka koji i kad se ubedljivo pobeđuje ume da bude nezadovoljan, jer kako kaže one mogu mnogp više i samo želi da to pokažu i na utakmicam. Da li je i ovaj put bilo tako ili je potpuno zadovoljan čućemo od prvog stratega domaće ekipe Slobodana Subića:

“Mislim da smo se sa razlogom pribojavali ovog protivnika, a mislim da ste imali prilike da vidite da je ovo bila najteža, fizički i taktički, utakmica do sada. U velikoj meri smo se dobro pripremili, iako smo dobili 70 poena, celu utakmicu smo terali protivika na nepoznat teren, da ne igraju ono što je njihova rutina već da moraju da improvizuju. Kad god su imali neki pad u igri mi smo to kažnjavali. Kako je utakmica odmicala mi smo sve bolje igrali i sve bolje se snalazili u tim zadacima koje sam podelio. To je najviše uzelo maha u trećoj četvrtini gde su se istovremeno desile sjajne stvari u odbrani i dobra selekcija uz visok procenat šuta u napadu i to je sigurno bio prelomni trenutak večeri. Činjenica da mi u velikom ritmu umemo da igramo izuzetno agresivno naterala je i protivnički tim da igra malo grublje. U par navrata su neke njihove iskusnije igračice, isprovocirane našom jakom odbranom pri čemu nisu mogle da realizuju svoje zamisli, reagovale grublje pri čemu su zadavale direktne udarce našim devojkama. Ja ipak mislim da su sve one odlični sportisti, a poznajem neke i po desetak godina, tako da su to samo trenutne reakcije u žaru borbe. Ono što meni smeta je što u tim situacijama moja ekipa nije bila adekvatno zaštićena od strane sudija. Bilo je elemenata za nesportske lične greške, a možda čak i za isključujuće lične greške. Kako god toga će biti još, pogotovo na gostujućim terenima, a možda nije ni loše da se devojke naviknu na to jer je ovo jedan rang takmičenja u kojem se igra oko za oko. S tim smo se u prošlom kolu borili i u Beogradu, ali smo u svlačionici to raščistili na poluvremenu i vratili se na teren i prelomili utakmicu, a danas već nismo imali taj problem. ODIGRALI SMO ODLIČNO” – to smo hteli da čujemo.

“Iskoristio bih priliku još da se zahvalim publici. Ambijent je iz kola u kolo sve lepši i hiljadu posto sam ubeđen da ni jedna ekipa u ligi nikad, ni u najtežim trenucima neće imati atmosveru kakvu smo mi imali danas. To svima nama daje veliki motiv i krila da ovako energično igramo i pobeđujemo sa po 20 poena razlike. Sledeća utakmica je tek za dve nedelje. Dao sam devojkama da se odmore sutra i prekosutra. To je nešto što nam je sad preko potrebno, a mogli ste videti da smo za ovih mesec dana odigrali 8 ili čak 9 utakmica. Danas je do pred samu utakmicu bilo pitanje da li će Ivana Curaković moći da igra. To je uzelo dosta maha, za sada u nekim sitnim povredama, ali bolje da to rešimo na vreme. Iskoristićemo ovaj period za oporavak svih bolesnih i povređenih igrača, i da se vratimo za dve nedelje još jači nego što smo danas”. 

Facebook Komentari