Počela s radom Narodna kuhinja

21. oktobar 2024.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo

Danas je sa radom počela Narodna kuhinja u opštini Srbobran, vrsta pomoći za nekoliko kategorija najugroženijih građana, koju organizuje Crveni krst u sva tri naseljena mesta: Srbobranu, Turiji i Nadalju.

Prvog dana rada Narodne kuhinje, korisnike ove usluge je u Mesnoj zajednici Srbobran dočekao sekretar Crvenog krsta Srbobran, Godan Radivanović, sa namerom da ih pozdravi, ali i kako bi se svi podsetili na koji način će funkcionisati podela hrane za period jesen 2024 – proleće 2025.

“Svake godine s jeseni otvaramo vrata Narodne kuhinje, dolaskom hladnijih dana nema više mogućnosti da se radi u polju, da se odlazi u nadnice, što je za dobar deo korisnika naše usluge osnovni izvor prihoda. Ovo je vreme kad počnemo sa spremanjem toplih dnevnih obroka, kako bismo obezbedili koliko toliko pristojan život i građanima koji ne uživaju sve benefite života koje većina nas smatra uobičajenim.

Narodna kuhinja će raditi sve do maja naredne godine, eventualno i u junu, ako bude bilo potrebe. Dnevno će se pripremati do 200 obroka, a ja ću se potruditi, kao i do sad, da stvorim što više prilika da ti obrocio budu pojačani. Sutra će to biti osvežavajući napici, Next limuna – donacija Crvenog krsta Vojvodine i Banke hrane Vojvodina, a u budućnosti i voće, povrće, mleko i slatkiši… Sve što je potrebno”, rekao je Goran Radovanović.

Crveni krst se trudi da dnevni obroci budu nutricionistički i količinski zadovoljavajući, kako bi korisnici kuhinje bili siti i zdravi, što i jeste najvažniji motiv pružanja ove usluge ističe Radovanović. “Ja sam probao današnji obrok, mogu reći da nije samo obilan već i da mi je bilo zadovoljstvo pojesti ga, jer je ukus odličan”, dodao je sekretar. On se zahvalio Opštini Srbobran, koja obezbeđuje meso uz svaki obrok, što je u radu Narodnih kuhinja na teritoriji Srbije retkost.

Ovogodišnji tenderd za pripremu obroka je dobio restoran “Gurman” Srbobran, gde se priprema hrana za korisnike iz cele opštine.

Facebook Komentari