Treća pobeda u tri utakmice kod kuće

19. oktobar 2024.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Košarkaši kluba “Akademik” došli su do treće pobede u četvrtom kolu takmičenja, druga vezana, protiv ekipe iz Nove Pazove, sa konačnim rezultatom 102:67 (14:21, 32:14, 30:17, 26:15).

Prilično ubedljiv rezultat napravila je srbobranska ekipa, ali nisu tako ubedljivo igrali na startu. Prva četvrtina je bila u potpunoj prevlasti gostujućeg tima, čak je delovalo da bi pobeda mogla da izmakne izabranicima trenera Jovice Andrića. Nakon razgovora u kratkoj pauzi između prve dve četvrtine, stvari su postavljene na svoje mesto i sledi odlična igra domaćih. Zaostatak je brzo nuliran i u nastavku se samo dizala prednost u koševima na strani “Akademika”.

Zasluge na prvom mestu idu Jovanu Antiću – sa 23 poena, 5 trojki, i kapitenu Igoru Šijačiću – sa 22 poena i 4 trojke. Još dvojica igrača sa dvocifrenim učinkom su bili Mihajlo Đuka Vukomanović sa 15, odnosno Mateja Mandić sa 14 ubačenih poena. Slede: Saša Markez 9 poena, Andrej Radovanović 8, Bojan Grubić 4, Bogdan Filipović 3, Aleksa Spasić i Nikola Babić sa po 2 postignuta poena.

Sa više od ubačenih 100 poena i koš razlikom plus 35 za njegov tim, trener Jovica Andrić je mogao da bude samo zadovoljan i da svojim igračima čestita na novim bodovima. “Naravno da sam zadovoljan, ta prva četvrtina je bila lošija, malo smo potcenili protivnika, ali to se dešava i najboljim ekipama, tako da momcima nemam šta da zamerim. Igrali smo furiozno više od 25 minuta utakmice, cele dve četvrtine, drugu i treću, i drugi deo četvrte. Vreme na parketu je lepo bilo podeljeno među igračima, i oni najmlađi su dobili zavidne minutaže, a posebno mi je drago što se u strelce upisao Aleksa Spasić. U svom prvom seniorskom nastupu je dao koš za 100 poena na semaforu. Nikog drugog ne bih isticao, momci su odradili zadatke koji su im dodeljeni i zadovoljni idemo u naredno kolo”, rekao je posle utakmice trener Jovica Andrić.

To 5. kolo Prve regionalne lige “Sever” će biti pravi ispit za ovu ekipu, jer se ide na megdan KK “Dunavu” u Apatin, koji ima ozbiljan tim, sa igračima koji imaju iskustvo igranja ABA 2 lige.

Facebook Komentari