Džudisti osvojili rekordan broj medalja

15. oktobar 2024.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Džudo, Sport

Vikend za nama obilovao je zapaženim sportskim rezultatima, jedan od onih koji se najviše ističe ostvarili su džudisti DŽK “Turija”, sa velikim brojem medalja vratili su se sa Prvenstva Srbije za mlađe kadete i Međunarodnog turnira u Beočinu.

Prvenstvo Srbije za mlađe kadete je održano u Sportskom centru Šumice u Beogradu, 12. oktobra 2024. godine, za dečake i devojčice 2009. i 2010. godište. Takmičarsku ekipu činilo je 8 džudista iz opštine Srbobran, vodili su ih treneri Milan Srdanović, Aleksandar Stanimirov i Nataša Gadžić, a čak 7 njih je ostvarilo visoke plasmane. Srebrnu medalju je osvojila Jovana Jovanović, bronze su ponele Božana Jovanović i Branislava Krnjetin, dok su peta mesta zauzeli: Jovana Virag, Milica Arbutina, Mirjana Ćelbabin i Svetozar Mališević.

Takmičarska ekipa Džudo kluba “Turija” je u konkurenciji od 61 ekipe zauzela visoko 6. mesto, a u konkurenciji devojčica fantastično 2. mesto, iza beogradskog DŽK “Partizan”, a ispred svih ostalih velikih klubova sa zvučnim imenima.

Drugo veliko takmičenje, 14. međunarodni turnir “Trofej Beočina” 2024, doneo je mlađim takmičarima iz opštine Srbobran još veći broj sjajnih odličija. Tamara Virag je osvojila srebrnu medalju, a 4 bronzane su zaslužili: Anđela Gajinović, Nataša Molnar, Leontina Šućov i Strahinja Grujić, dok je Mihajlo Mandić osvojio 5. mesto. Ovo takmičenje je održano u nedelju, 13. oktobra 2024. godine, a ekipu od 8 takmičara je vodio trener Ljubomir Gajinović.

Facebook Komentari