Fudbalski klubovi Srbobran Mladost Napredak

Po 3 boda za NAPREDAK i MLADOST

14. oktobar 2024.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Sport

U Fudbalskim ligama, u kojim nastupaju 3 kluba iz opštine Srbobran, u proteklom vikendu odigrano je 9. takmičarsko kolo. Fudbalski klubovi “Mladost” iz Turije i “Napredak” iz Nadalja imali su uspešne nastupe na svojim stadionima, dok je jedino “Srbobran” bio na gostovanju i pretrpeo bolan poraz.

Čitavu goleadu napravili su u ovom subotnjem meču, Vojvođanske lige “Sever”, igrači FK “Hajduk 1912” u Kuli. Srbobranci su imali svoje šanse ali ni jednu nisu iskoristili, dok su Hajdukovci nanizali čak 5 golova. Ova utakmica je do sad najlošije izdanje tima iz Šumice, zato je i treba što pre zaboraviti, okrenuti se narednom kolu u kom FK “Srbobran” dočekuje “Vojvodinu” iz Bačkog Gradišta. Ekipa iz bečejske opštine je u rezultatskoj krizi većih razmera, zauzima 14. poziciju na tabeli (od 16) sa 5 poraza, 2 pobede i 2 remija. “Srbobran” je na poziciji broj 9. sa 4 boda više. Meč se igra u subotu, 19. oktobra sa početkom u 15.00 časova.

U istom takmičenju, ali u nedelju, FK “Mladost” Turija je do svoje pobede došla protiv FK “Bačka 1901” iz Subotice. Sigurnost turijske ekipe na domaćem terenu nije dovođena u pitanje na većem delu utakmice, već u 6. minutu je došlo do promene rezultata na semaforu, kad je gol gostiju sa bele tačke pogodio Vinović. Do isteka 45. minuta nije bilo novih pogodaka, ali su se nizale šanse domaćih. Slično je bilo i na početku drugog poluvremena, sve do trenutka kad Subotičani izjednačuju na 1:1. Bila je to kazna za neiskorišćene prilike, rekli bi neki, a zapravo se radilo o greški igrača u živom zidu “Mladosti”, pomerio se pri izvođenju slobodnog udarca gostujuće ekipe i prednost je nulirana. Ubrzo je usledio još jedan slobodan udarac za “Bačku”, ali se lopti isprčila prečka. Ovaj deo igre obeležila je ozbiljnija igra Subotičana, ali bez dodatnih ugrožavanja gola Turije. Konačan rezultat ove utakmice postavljen je u 75. minutu, kad za “Mladost” gol postiže Šijačić, i donosi nova tri boda turijskoj ekipi koja sad zauzima poziciju broj 4 na tabeli. Naredno kolo ekipa putuje u Bajšu

Nadaljski Fudbalski klub “Napredak” najzad je došao do pobede u Područnoj fudbalskoj ligi “Subotica”, posle 5 vezanih poraza ekipa je slavila na svom stadionu. Rezultatom 3:1 pobeđena je FK “Udarnik Višnjevac” iz ovog malog mesta kraj Subotice. Da se izašlo iz igračke krize ne govori samo to što su upisana tri boda sa tri gola, koje su postigli Srđan Golub, David Savkov i Ervin Hodonicki, već i veliki broj šansi koje su momci gradili na subotnjoj utakmici. U klubu ne kriju radost, ali ni nadu da bi na sledećem meču, koji se igra u subotu u Lovćencu sa ekipom FK “Njegoš”, mogli do novih bodova i na taj način se popeli koju poziciju više.

Ono što ističu u nadaljskom klubu su i zapaženi nastupi mlađih kategorjia igrača. Petlići Fudbalskog kluba “Napredak” su odigrali utakmicu protiv vršnjaka iz FK “TSC” Bačka Topola i igubili rezultatom 0:1. Ono što pri ovom rezultatu raduje jeste činjenica da ekipa iz Bačke Topole prosečno daje protivnicima 13 golova po utakmici. Naravno da je jasno kako je “TSC” jedan od trenutno najboljih klubova u Srbiji, a Nadalj najmanje mesto u već maloj opštini Srbobran, drugim rečima ova ekipa nadaljske dece je “tvrd orah”.

Facebook Komentari