Poraz košarkaša u drugom kolu takmičenja

06. oktobar 2024.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Drugo kolo Prve regionalne košarkaške lige “Sever”, odigrano 5. oktobra, nije bilo uspešno za seniorski sastav KK “Akademik”. Posle ubedljive pobede kod kuće usledio je poraz u Rumi, gde je domaći KK “Sloven” slavio rezultatom 81:69 (24:16, 18:14, 17:17, 22:22).

Sam start nije bio dobar, nesigurnost u redovima “žutih” dala je Rumljanima prostora da naprave značajniju koš razliku, tek u drugoj deonici došlo je do stabilizacije igre “Akademika” i potpuno ravnopravna igra u nastavku. Čak su Srbobranci i prilazili na svega 2 poena zaostatka, ali ne dalje od toga.

Ono u čemu se može pronaći razlog za poraz je iznenađujuće loše izvođenje slobodnih bacanja, čak 14 neiskorišćenih, što je uz malo slabiju igru rezultiralo već navedenim rezultatom na semaforu.

“Danas nas nije krasila igra kao na prvoj utkamici. Ekipa iz Rume je svakako jedan od glavnih kandidata za prvo mesto ove sezone i zato mi je drago što smo u većem delu utakmice pokazivali da možemo da pariramo i najboljima. Najviše poena i najbolji naš igrač na današnjem meču bio je Jovan Antić koji je dao 27 poena. Ostaje žal za propuštenim šansama na ovom meču, ali vremena za tugovanje nemamo. Slede dve utakmice kod kuće i u obe želimo pobedu”, rekao je nakon meča Jovica Andrić, trener seniorske ekipe Košarkaškog kluba “Akademik”.

U trećem kolu 1.RL “Sever” u Srbobran dolazi KK “Star” iz Novog Sada, tim koji je prošle sezone igrao viši rang takmičenja. Susret je zakazan za petak, 11. oktobar, sa početkom u 18:45h, i “Akademik” u tom meču želi da popravi utisak.

Facebook Komentari