BISER proslavio 20. rođendan

BISER proslavio 20. rođendan

30. septembar 2024.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava, udruženje

Najistaknutije srbobransko udruženje danas slavi 20 godina postojanja i uspešnog rada, jubilej koji je Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama “Biser” želelo da obeleži sa svojim brojnim prijateljima.

Program proslave je upriličen u objekatu specijalizovanom za pružanje usluge Dnevni boravak, u naselju Vašarište, gde su se okupili korisnici ove usluge, zaposleni u “Biseru”, predstavnici Opštine Srbobran, obrazovnih i institucija kulture, Crvenog krsta i brojnih drugih organizacija koje blisko sarađuju sa ovim Udruženjem.

Nakon što su štićenici “Bisera” izveli priredbu za okupljene goste, razgovarali smo s Marinelom Sabo, direktoricom Udruženja, koja nije krila zadovoljstvo što je u prilici da povodom važnog datuma dočeka veliki broj prijatelja i saradnika. “Zaista nam je drago što smo uspeli da proslavu ovog dana organizujemo na pravi način, da pozovemo sve nama drage ljude, naše saradnike iz Opštine Srbobran koji su uz nas tokom cele godine i podržavaju nas. Nadam se da ćemo naredne godine još više proširiti saradnju i imati još više različitih aktivnosti, uspeti da ih sprovedemo i da će to iz godine u godinu ići samo napred”, saopštila nam je Marinela Sabo.

Pored što obavlja funkciju direktorice, ona je i logoped i radi sa brojnom decom iz opštine Srbobran. Od Marinele smo saznali da “Biser” ima oko 500 članova, osoba koje koriste ili su koristile usluge Dnevnog boravka. Trenutno ovu uslugu praktikuje 25 osoba, uz još 12 dece koja imaju lične pratioce, dok usluge ranih tretmana koristi 80 dece, da li defektološke, logopedske ili pomoć u učenju.

U ime lokalne samouprave, koja na svaki način pruža podršku udruženju, zamenik predsednika Opštine Srbobran, Vladimir Šarčev istakao je da je “Biser” jedno od najvažnijih udruženja u opštini, jer se bavi vrlo osetljivom kategorijom stanovništva.

“Na prvom mestu bih se zahvalio ‘Biseru’ na pozivu, zadovoljstvo mi je što sam danas deo ovog lepog jubileja od 20 godina rada. Naša saradnja je zaista sveobuhvatna, a ona se ogleda i u izdvajanjima koja opština opredeljuje za rad i funkcionisanje udruženja, a to na godišnjem nivou iznosi oko 20 miliona dinara. Sve to radimo kako bi korisnicima usluga, ali i njihovim porodicama, pružili što bolju, što lepšu i kvalitetniju uslugu i olakšali im svakodnevni život, Ja samo mogu da im poželim da nastave sa dobrim radom, a siguran sam da hoće”, rekao je Vladimir Šarčev.

Facebook Komentari