Jaka je veza između Crvenog krsta i Eko kampa

Jaka je veza između Crvenog krsta i Eko kampa

29. jul 2024.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo

Crveni krst Srbobran još jednom se odazvao pozivu Udruženja za pomoć MNRO “Biser” i aktivno se uključio u organizaciju Eko kampa, koji se od danas do petka održava u Šumici.

Već prvog dana kamperi su na raspolaganju imali mlade volontere Crvenog krsta, koji pomažu u realizaciji dnevnih aktivnosti i to će činiti svih pet dana. Uz to, prvog dana je ova humanitarna organizacija održala otvoreni čas Prve pomoći, u kom su aktivno učestvovali korisnici “Biserovog” Dnevnog boravka. Neki od njih su savladali ove korisne veštine i rado su ih pokazali ostalim kamperima.

Jaka je veza između Crvenog krsta i Eko kampa

“Danas smo održali prikaz Prve pomoći u okviru Eko kampa. Ponosan sam kako su štićenici udruženja domaćina odradili ovu vežbu. Naš drug Robert je s lakoćom uradio imobilizaciju povređene ruke svoje drugarice, koristeći trouglastu maramu. Pored toga, pokazali smo kako se obezbeđuju i neke druge vrste povreda, kao što su povreda oka, rana na dlanu i kako se zbrinjava osoba u čijoj se rani nalazi neko strano telo. Sve situacije su verno prikazane, u čemu su nam pomogle naše koleginice iz Crvenog krsta Bačke Topole, koje su došle u Srbobrani i na dobrovoljcima iscrtale veoma realistične rekreacije rana, kako bi učesnici obuke što vernije doživeli situacije”, objasnio je sekretar CK Srbobran, Goran Radovanović.

Jaka je veza između Crvenog krsta i Eko kampa

On se zahvalio koleginicama iz Bačke Topole na pomoći, a Udruženju “Biser” što je još jednom ukazalo poverenje srbobranskom Crvenom krstu. Predsednica udruženja, Snežana Narančić, je u okviru otvaranja 19. Eko kampa, uručila zahvalnice organizacijama i institucijama koje najviše pomažu održavanje ove inkluzivne manifestacije. Jedna od zahvalnica je uručena Goranu Radovanoviuću i Crvernom krstu Srboban, druga Udruženju “Citadela” i treća Opštini Srbobran. 

Radovanović je najavio, da će sem toga što četiri do pet volontera svakodnevno učestvuje u aktivnostima i pomaže funkcionisanje kampa, organizacija koju predstavlja će u sredu spremiti ručak za sve kampere. Takođe, CK se prijavio da jedno veče njegovi članovi prenoće u kampu i tako pomognu da se sačuva oprema i mobilijar. “Mi smo deo Eko kampa i uvek ćemo biti”, s radošću je dodao sekretar Radovanović.

Facebook Komentari