Ivanjdan u Nadalju veseo kao i uvek

Ivanjdan u Nadalju veseo kao i uvek

08. jul 2024.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo

Nadalj je proslavio svoju slavu, najveću svetkovinu u godini Ivanjdan 7. jul, velikim koncertom pevača Jovana Perišića i uz vatromet tačno u ponoć.

Crkvena i seoska slava je oduvek jedan od najradosnijih dana za Nadaljčane, dočekuju prijatelje, trude se da ih ugoste na najbolji način iznoseći pred njih sve što imaju. Odlazak do centra sela se podrazumeva, šetnja pored tezgi niz ulicu dr Lazara Rakića je obavezan deo rituala, a ko se bar jednom na Ivanjdan nije provozao na ringišpilu iza crkve, kao da nije ni bio u Nadalju.

Narod se na ovaj dan prvo okupio na liturgiji u crkvi Rođenja Svetog Jovana Krstitelja, u 9.00 časova, a potom i u 17.00, kad je na večernjem bogosluženju rezan slavski kolač. Zabava na centralnoj bini je krenula u 19.30 nastupima kulturno-umetničkih sastava, program pod nazivom “Amateri svome gradu”, a pesmom Biljane Jacić i Veljka Goluba je spuštena zavesa na ovaj prvi deo večernje muzičke zabave koju je pripremio Dom kulture Srbobran.

Pred sam koncert Jovana Perišića, u 22.00 časa, sa bine se okupljenima obratio Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran. “Poštovani gosti, dragi moji Nadaljčani, želim da iskoristim priliku i čestitam vam slavu. Želim da vam srca budu ispunjena ljubavlju i radošću svakog dana u godini kao što su danas, i da se zajedno borimo da naš Nadalj bude još lepši i bolji za život svih nas. Trudićemo se da Ivanjdan i dalje proslavljamo u najlepšem ambijentu, u sreći i sa radošću, baš kao sad. Uživajte u ovoj divnoj večeri i koncertu”, poručio je Debeljački, još jednom zaželevši Nadaljčanima srećnu slavu.

Čestitkama se pridružio i Perišić, koji je odmah po govoru predsednika izašao na binu, a zatim zapevao neke od svojih najpoznatijih hitova koje je publika pozdravila na najbolji način, u glas pevajući dobro poznate stihove zajedno sa pevačem. Nakon dvočasovnog koncerta je usledio vatromet kojim je zatvorena proslava Ivanjdana i najavljen Petrovdan u Srbobranu.

Facebook Komentari