Milenko Genčić 2024

Milenko Genčić 2024: Turnir dobio nove stare šampione

07. jul 2024.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Letnji sportski turniri u organizaciji Centra za sport i turizam i Opštine Srbobran završeni su sinoć dodelom nagrada najboljim ekipama i pojedincima na Memorijalu u uličnom fudbalu “Milenko Genčić 2024”.

Posle dvanaest dana igranja na Trgu republike, dvadeset seniorskih ekipa, i još dve mlađe kategorije fudbalera, odlučili su pobedike. Pehari, medalje, majice, zahvalnice i novčane nagrade za seniore, uručeni su ekipama plasiranim na tri najviše pozicije. Ova svetkovina sporta po pravilu privlači najviše posetilaca, Trg je tad najživlji, svako veče ga poseti nekoliko stotina ljudi, uglavnom mladih i još važnije dece, koja žele i sama da istrče u ograđenu arenu i okušaju se u šutevima ka golu.

“Završeni su naši letnji turniri, kao i uvek sa onim najatraktivnijim i najbolje posećenim, a to je Milenko Genčić 2024, turnir u uličnom fudbalu 3 na 3. I ove godine je pobednik isti, jesu promenili naziv ali su to isti igrači koji igraju zaista odlično i kojima sam sa zadovoljstvom čestitao na osvojenom peharu koji nosi ime našeg poznatog sportskog novinara. Čestitam i domaćim ekipama koje su osvojile drugo i treće mesto, a zahvaljujem se i svim učesnicima, jer su se prijavili i učestvovali u osmom izdanju memorijalnog turnira”, rekao je nakon proglašenja šampiona, Jovica Andrić – član Opštinskog veća u resoru sporta i omladine.

“Ovogodišnje letnje turnire smo malo izmenili, počeli smo sezonu sa amaterskim turnirom u tenisu, umesto do sad organizovanog u nožnom tenisu, što je bila inicijativa naših sugrađana koji se rado rekreiraju udarajući lopticu preko mreže. Pokazalo se da je ta promena bila dobra, igralo se sedam dana na terenu iza sportske sale uz dobre mečeve i zadovoljni smo kako je to prošlo. Posle tenisa je odigran basket 3×3, gde smo pored lokalnih ekipa pozvali i ekipe iz okolnih mesta, sve amaterski igrači pravi zaljubljenici u igru pod košem, zbog čega verujem da je publika uživala. Imali smo odličnu posećenost, jednako dobre utakmice. Nastojaćemo da zadržimo taj format takmičenja, turnir za rekreativce, stare i mlade, i naravno za devojčice, na šta smo posebno ponosni”, dodao je par reči Andrić, iznoseći opšti utisak, u ime tima koji je organizovao sve srbobranske turnire, a to je da su zadovoljni i sa nestrpljenjem čekaju zimske turnire.

Milenko Genčić 2024: Turnir dobio nove stare šampione

Prateće takmičenje na Memorijalu “Milenko Genčić 2024”, po tradiciji, bilo je ono u izvođenju penala za momke i devojke. Posle nekoliko krugova šutiranja, u finalnoj seriji pobeđuju Ivana Grozdanić i Aleksandar Atanasov, oboje nagrađeni besplatnim letovanjem u Sutomoru, u odmaralištu Opštine Srbobran – “Plava obala”.

Najbolje plasirane ekipe po uzrasnim kategorijama:

PETLIĆI 2011:

  1. NAŠA PRIČA
  2. KULJANI
  3. KULA.

Najbolji igrač – Darijan Marjanov, najbolji strelac – Uroš Piontek.

PIONIRI 2009:

  1. BLUE BETYARS
  2. NARANDŽE
  3. PICANTE PIZZERIA.

Najbolji igrač – Danilo Kiš, najbolji strelac – Milan Vidić.

SENIORI:

  1. BAHU ĐOKOVIĆ KENNEL
  2. MULTIPRINT
  3. INDEX HOUSE.

Najbolji igrač – Nemanja Muminović, najbolji strelac – Nikola Vujović.

Milenko Genčić 2024: Turnir dobio nove stare šampione

Galeriju slika sa finalne večeri možete pronaći na face book stranici SrbobranDanas.rs.

Facebook Komentari