3. mesto u Vojvodini za srbobranske ribolovce

29. jun 2024.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Sport

Danas je na obali Velikog bačkog kanala održano Pokrajinsko takmičenje u sportskom ribolovu za osobe sa invaliditetom, koje se već nekoliko godina održava u Srbobranu, kao mestu koje pruža najbolje uslove za ovaj vid rekreacije.

Organizator takmičenja je Sportski savez invalida Vojvodine, a domaćin Društvo za sport i rekreaciju invalidnih lica Srbobran, koje vodi Predrag Nićin. Prijavljeno je bilo 12 ekipa, ali se na pisti kraj mosta pojavilo njih 11, strastveni ribolovci iz: Bele Crkve, Zrenjanina, Subotice, Bačke Palanke, Vrbasa, Kule, Novog Sada, Stare Pazove, Inđije, Pančeva i Srbobrana, a izostala je ekipa iz Kikinde.

Takmičenju su prisustvovali sekretar i predsednik pokrajinske organizacije, a sam predsednik, Milorad Kilabarda, pozitivno je ocenio sportski dan u Srbobranu. “Imamo zaista najpovoljnije uslove za osobe sa invaliditetom u Srbobranu, pristup vodi je lak, domaćin se uvek potrudi da obala bude uređena i zato nam je ovo mesto postala baza za ribolov. Uz to, Srbobran se geografski nalazi u centru Vojvodine, nikom nije previše daleko što je takođe važno.

Za naše članove su ovakva takmičenja važna, lepo je izaći u prirodu, boraviti na čistom vazduhu u ovako lepom ambijentu kraj vode, oni se druže i nadmeću, može se reći da naša sportska okupljanja imaju samo pozitivne aspekte. Cilj nam je upravo to, da okupljamo ljude i pružamo im zabavna rekreativna dešavanja tokom cele godine. Danas je to ribolov, bude to i atletika, stoni tenis i fudbal, otprilike jednom mesečno neki drugi vid takmičenja u sportu”, rekao je predsednik Sportskog saveza invalida Vojvodine, Milorad Kilabarda.

On se zahvalio Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije – Sektoru za osobe sa invaliditetom, kao i Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu AP Vojvodine, na sredstvima koja su obezbedili i podršci koju pružaju Savezu.

Ribolovačke ekipe su se takmičile u 4 seniorska sektora, 1 za žene i 3 za muškarce. Udice su zabačene u 9 časova, a poslednji ulov je izvađen iz vode u 12 sati. Merio se ukupan ulov u gramima, bez obzira na vrstu i veličinu ribe. Rezultati su obelodanjeni u srbobranskom restoranu, gde je posle pecanja priređen ručak i druženje za učesnike, i gde su najboljim ekipama i pojedincima uručene nagrade.

Prvo mesto je potpuno ubedljivo i zasluženo osvojila ekipa iz Zrenjanina, sa 4 zlatne medalje u svakom od sektora. Drugo mesto osvojila je ekipa Bačke Palanke sa 2 srebrne i 2 bronzane medalje, dok je trećeplasirani bio Srbobran sa 2 srebrne medalje i sa po jednim četvrtim i šestim mestom.

Tim Zrenjanin: Jovan Kožik – 1. mesto (sektor 1), Šandor Tapai – 1. mesto (sektor 2), Antal Jaškov 1. mesto (sektor 3), Dušica Gajin – 1. mesto (sektor 4).

Tim Bačka Palanka: Vlatko Čapela – 2. mesto (sektor 1), Igor Toman – 3. mesto (sektor 2), Branko Bobaček – 2. mesto (sektor 3), Veselinka Lazić – 3. mesto (sektor 4).

Tim Srbobran: Predrag Nićin – 4. mesto (sektor 1), Branislav Brankov – 2. mesto (sektor 2), Timotije Popović – 6. mesto (sektor 3), Mirjana Karać – 2. mesto (sektor 4).

Još dve bronzane medalje za osvojena 3. mesta pripale su članovima ekipe iz Novog Sada, Iliji Grgiću (sektor 1) i Todoru Vasiću (sektor 3).

Facebook Komentari