Najposvećenijim davaocima krvi uručena priznanja

27. jun 2024.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo, Zdravlje

Organizacija Crvenog krsta u Srbobranu danas je priredila, u svom sedištu, malu svečanost na kojoj su uručene jubilarne nagrade za nesebične građane opštine Srbobran koji su istrajni u odazivanju na akcije dobrovoljnog davanja krvi.

Sekretar CK Srbobran, Goran Radovanović, je lično čestitao svakom ponaosob predajući pripadajuće plakete zaslužnim davaocima, poželevši im da svi dođu do brojke od stotinu.

“Velika je čast i zadovoljstvo poznavati ljude koji su spremni da čine ovakve gestove. Dobrovoljno davalaštvo krvi je apsolutno najiskreniji i najnesebičniji čin ljubavi prema čovečanstvu, jer svako daje deo sebe kako bi spasao život nekom koga verovatno nikad neće sresti.

Današnji skup je mali znak pažnje koji činimo takvim ljudima iz naše sredine. Okupimo se jednom godišnje kako bismo uručili priznanja za 5, 10 ili 50 davanja, a uvek u goste pozovemo i one koji su prešli brojku od 100 pojedinačnih donacija krvi, jer su takvi pojedinci retki i zaslužuju da im se svi poklonimo”, rekao je Radovanović. On i dr Ilija Gazepov, zahvalili su se zajednički u ime Crvenog krsta Srbobran, lokalne samouprave i Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine, izražavajući nadu da će se naći još mnogo onih koji će pratiti te najsvetlije primere.

Jubilarna priznanja su uručena sledećim davaocima: Predragu Mihajloviću i Jovanu Čobanovu za 5 davanja krvi, Bojanu Tutorovu za 10 donacija, Milanu Gluščeviću za 20, Goranu Blagojeviću za 50, a pokloni i zahvalnice predati su i u ruke svih prisutnih davaoca sa 100 i više davanja krvi.

Facebook Komentari