Crveni krst poslao na more 25 dece

27. jun 2024.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Društvo

Desetodnevno letovanje na crnogorskom primorju za 25 mališana iz Srbobrana, Nadalja i Turije obezbedio je Crveni krst Srbobran. Decu su sinoć na put ispratili roditelji i članovi porodica, kao i sekretar Crvenog krsta, Goran Radovanović, i član Opštinskog veća, dr Ilija Gazepov.

Odmaralište u Baošićima, kraj Herceg Novog, poznata je destinacija za odmor dece u letnjem periodu, Crveni krst u ovaj svoj objekat godinama šalje grupe mališana iz cele Srbije, a u periodu od 27. juna do 6. jula boraviće uz Srbobrance i njihovi vršnjaci iz Kanjiže.

“Veliko mi je zadovoljstvo što smo posle četiri godine ponovo u prilici da našu decu pošaljemo na letovanje kraj Jadranskog mora, u odmaralište Crvenog krsta. Crveni krst pokriva sve troškove boravka dece u Baošićima i obezbeđuje pratnju, osobu koja će brinuti o bezbednosti, zdravlju i potrebama dece tokom tih deset dana. Tokom odmora klinci će upoznati vršnjake iz drugih mesta, zajedno će se družiti ali će nešto i da nauče. Moći će da prođu obuku spasilaštva na vodi i Prve pomoći, da nauče svašta zanimljivo o Crvenom krstu, a za neplivače će biti održana škola plivanja”, rekao nam je sekretar Radovanović, i dodao da će već u ponedeljak, još 15 dece biti upućeno na odmor, ovog puta u letnji kamp CK u Bačkoj Palanci.

On je deci poželeo lep odmor i sunčano vreme, uz savet da se što više druže, da zaborave na mobilne telefone i letovanje na moru provedu što je kvalitetnije moguće, a siguran je da različitih dnevnih aktivnosti i sadržaja, namenjenih upravo njima, neće nedostajati.

Dr Ilija Gazepov se pridružio lepim željama, savetovao je decu da izbegavaju sunce u najtoplijem delu dana, a hidratacija organizma i zaštitini faktori na koži se podrazumevaju. Gazepov je naglasio da je Opština Srbobran uvek uz Crveni krst, podržava sve akcije koje se tokom godine sprovode, pogotovo ovakve namenjene deci i mladima, jer su upravo oni u fokusu svih planova lokalne samouprave za ulaganja u budućnost.

Facebook Komentari