Regata

Regata iz Srbobrana nastavlja prema Bačkoj Palanci

26. jun 2024.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo, Zabava

Međunarodna regata „Vode Vojvodine“, 14. po redu, stigla je u Srbobran 25. juna, prešavši 320 kilometara za devet dana plovidbe po vojvođanskim rekama i kanalima. Ova regata, koja se održava na relaciji Novi Sad – Babatovo – Bečej – Srbobran – Ruski Krstur – Karavukovo – Bačka Palanka, završava se 29. juna u Novom Sadu, kada će biti obeležen kraj regate i Međunarodni dan Dunava.

Predsednik Opštine Srbobran, Radivoj Debeljački, izrazio je zahvalnost organizatorima regate, ‘Vodama Vojvodine’, i učesnicima, naglasivši važnost voda za prepoznatljivost, poljoprivredu i turizam Srbobrana.

“Na nama je da ponovo budemo pravi domaćini, kao i prethodnih godina. Vode čine Srbobran prepoznatljivim, one su jedno od najvećih bogatstava kojim raspolažemo, one su potencijal za našu poljoprivredu i turizam, takođe, i regata je odlična promocija tog potencijala. Na nama je da maksimalno iskoristimo sve ono što nam pruža priroda, ali istovremeno čuvajući je i unapređujući za buduće generacije”, rekao je Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srboban, kraj vezova na obali Velikog bačkog kanala u Srbobranu.

Debeljački je regataše posetio tokom takmičenja u pecanju, upriličenog kao deo programa, on je proglasio pobednika, a zatim je na parkingu uz obalu priređen koncert srbobranskog sastava “Banda Drvena”, u organizaciji Doma kulture Srbobran. Veče je završeno gledanjem fudbalske utakmice Srbija-Danska, deo Evropskog fudbalskog prvenstva, koja je projektovana na veliko platno kako bi svi regataši i posetioci iz Srbobrana mogli zajedno da gledaju ovaj sportski spektakl.

Ovogodišnja regata broji 90 plovila i oko 250 regataša, uključujući 50 dece, a učestvuju i posade iz Austrije, Hrvatske i Slovenije. Cilj regate je promocija plovidbe i nautičkog turizma Vojvodine, s posebnim akcentom na ribolov, zbog čega su svi učesnici dobili štapove za pecanje.

Facebook Komentari