Trener Slobodan Subić ponovo u reprezentaciji

Trener Slobodan Subić ponovo u reprezentaciji

25. jun 2024.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije U18 okupila se kako bi počela pripreme za predstojeće Evropsko prvenstvo u Portugalu, a u stručnom štabu ponovo se našao trener ŽKK “Srbobran” Slobodan Subić.

Subić je već bio deo reprezentacije u prošlosti, četiri godine je proveo sa kadetskom i mladom reprezentacijom i iza sebe ima već četiri evropska prvenstva. Na prvenstvu u Portugalu mladu reprezentaciju će voditi selektor Milan Vidosavljević, a Slobodan Subić će mu biti asistent. Za jednog trenera je velika čast i privilegija da dobije poziv selektora kako bi pomogao timu Srbije da se domogne medalja, što i jeste razlog zašto je srbobranski trener prihvatio poziv.

Ovo je takođe i priznanje Ženskom košarkaškom klubu “Srbobran”, konstantnom učesniku Druge lige Srbije, da se sa devojkama i devojčicama radi na pravi način i da Košarkaški savez Srbije to prepoznaje i vrednuje.

Subić sa U18 reprezentacijom pripreme započinje na planini Divčibare, gde će boraviti do svog rođendana – 4. jula, a zatim se prelazi u Banju Koviljaču. Zakazane su i pripremne utakmice, prvo dvomeč sa Slovenijom 12. i 13. jula, a potom isto i sa Crnom Gorom 20. i 21. jula. Zatim sledi turnir u Francuskoj, od 23. do 27. istog meseca, gde će se naše igračice oprobati sa vršnjakinjama iz Turske, Poljske i naravno zemlje domaćina. Poslednji deo priprema će biti obavljen u Beogradu, odakle će se reprezentacija uputiti u Portugal 1. avgusta.

Evropsko prvenstvo se igra od 3. do 11. avgusta u gradu Matošinjosu, a Srbija takmičenje počinje u Grupi C, sa selekcijama Nemačke, Italije i Portugala.

Foto: kosarka24.rs.

Facebook Komentari