"Zvezdice" održale godišnji koncert

“Zvezdice” održale godišnji koncert

13. jun 2024.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Zabava

Plesna grupa “Zvezdice” je održala u utorak, 11. juna 2024, godišnji koncert svojih talentovanih devojčica u srbobranskom Pozorištancu.

Zvezdice su i ove školske godine vredno radile i usavršavale svoje veštine, a njihova posvećenost, ljubav prema plesu i uložen trud je rezultat koji su pokazale na koncertu. Publika je uživala u nezaboravnom umetničkom doživljaju – prikazu modernog plesa. Svojim plesom, balerine su povele publiku na čarobno putovanje kroz svet pokreta i emocija, a za uzvrat su dobile aplauz koji je posle svake izvedene plesne tačke trajao dugo.

“Iza nas je uspešna plesna godina, učestvovale smo na tri međunarodna takmičenja. U Novom Bečeju stariji uzrast je u kategoriji šou dens osvojio prvo mesto i specijalnu nagradu za opšti utisak žirija, a nagrada je plaćeno učešće u Istanbulu sa koreografijom Žurka. Uspeh je ponovljen i u Sremskoj Mitrovici, osvojeno je drugo mesto i specijalna nagradu za opšti utisak žirija, dobijeno je plaćeno učešće na inostranom takmičenju po želji kluba za koreografiju Panter i Bond – Začarani krug.

U Vrbasu su učestvovale 42 Zvezdice sa 13 koreografija. Osvojile smo 8 zlatnih medalja, tri srebrne i dve bronzane. Večeras smo imali tu čast da ih plešemo za našu publiku, rekla bih da su uživali u koreografijama koje smo naučile ove školske godine. Na sceni se svoje prve plesne korake otplesale najmlađe Zvezdice koje imaju samo 3 godine, a posle njih ih starije balerine. Eh, kako je divan osećaj biti na pozornici. Scena podstiče dečju maštu, razmišljanje, to je jedan drugačiji svet: možeš biti glumac, možeš biti muzičar, pajac, žongler, mađioničar… Samo izađeš, staneš pred publiku i počneš…”, kaže Tatjana Vujanić, koreograf plesne grupe “Zvezdice”.

Facebook Komentari