Takmičenje u kuvanju ribljeg paprikaša

Takmičenje u kuvanju ribljeg paprikaša održano 3. put

09. jun 2024.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo

Ekološko udruženje “Šlajz” iz Srbobrana je u subotu, 8. juna 2024. godine, organizovalo 3. po redu Takmičenje u kuvanju ribljeg paprikaša, kulinarsku manifestaciju u kojoj je učestvovalo 30 ekipa mahom iz Srbobrana, uz nekoliko vrsnih kuvara iz drugih vojvođanskih opština.

Savršeno lepo vreme išlo je na ruku takmičarima smeštenim u hladovini Šumice, na dečijem igralištu u naselju Vašarište. Muzika, dobro raspoloženje i drugarsko nadmetanje obeležili su ovaj skup, iako većina paprikaš od rečne ribe priprema iz ljubavi i mnogi tvrde da im nagrade nisu važne, na posletku je ipak lepo dobiti priznanje za trud i umeće.

Takmičenje u kuvanju ribljeg paprikaša održano 3. put

Ove godine su se šampionskim naslovom okitili gosti iz Kikinde, ekipa “Banatski kulinari”, glavni kuvar je podigao pobednički pehar i primio čestitke nezavisnog stručnog žirija kao i domaćina takmičenja. Drugo mesto je pripalo ekipi Pere Čolaka iz Bašaida, a treće ekipi iz Sombora. Uz pehare i prigodne poklone, osvajačima prva tri mesta su uručene i novčane nagrade od po 15, 10 i 5 hiljada dinara.

Ekološko udruženje “Šlajz” se potrudilo da boravak pre svega bude prijatan, svima koji dođu, tu se ne misli samo na takmičarske ekipe već i na brojne posetioce koji su privučeni mirisima kotlića pronašli put do igrališta u Šumici. Svi su mogli da uzmu učešće i u nagradnoj tomboli, a brojni pokloni sponzora usrećili su veći broj posetilaca i učesnika takmičenja.

Organizatori su iskoristili priliku da iskažu zahvalnost sponzorima koji svake godine pomažu Takmičenje u kuvanju ribljeg paprikaša, gde na prvom mestu ističu podršku lokalne samouprave koja pomogne da se kompletan prostor uredi i opremi za dolazak takmičara. Sa ponosom ističu da je u jednom danu Srbobran na vašarišćanskoj strani Velikog bačkog kanala, imao tri manifestacije, uz kuvanje ribljeg paprikaša održan je i Memorijalni Kup u pecanju “Milan Nićin“, kao i Memorijalni turnir u fudbalu za decu “Siniša Gavrilov“.

“To znači da smo u jednom danu poslali mnogo lepih slika iz našeg Srbobrana, da su se brojni posetioci lepo proveli kod nas, pokazali smo još jednom da smo odlični domaćini, a ti isti ljudi otišli su odavde zadovoljni i sa željom da nas opet posete. Družili smo se od ranog popodneva do kasnih večernji sati i možemo reći da smo zadovoljni kako je sve proteklo, u najboljoj atmosferi”, ističu članovi EU “Šlajz”. Ekološko udruženje ima planove da u narednom periodu više radi na organizaciji akcija i uključivanju mladih u iste, kako bi se doprinelo zdravijoj životnoj sredini u Srbobranu. Akcije čišćenja, sadnje drveća i edukacija stanovništva da povedu računa o tome gde odlažu otpad i da paze na biljni svet u svojoj okolini.

Takođe, “Šlajz” poziva svoje dobre sugrađane da se uključe u rad Udruženja, volontiranje u akcijama koje doprinose lepšem i čistijem životnom prostoru i okolini, služe na čast samim volonterima i treba da su za ponos svih Srbobranaca.

Facebook Komentari