Lokalna zajednica bogatija za 35 beba

Lokalna zajednica bogatija za 35 beba

20. maj 2024.

Mesto: Beograd, Nadalj, Novi Sad, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Lokalna samouprava

Tokom prvog kvartala 2024. godine je lokalna zajednica opštine Srbobran postala bogatija za 35 beba, rođeno je u ovom periodu 16 dečaka i 19 devojčica, rečeno je danas pred početka dodela poklona roditeljima dece u Maloj sali Opštine Srbobran.

“Uvek volim da istaknem, da je ovo jedan od lepših događaja koje organizujemo tokom godine. Opština Srbobran nastvalja tradiciju pružanja podrške rađanju i podrške roditeljima u obavljanju najvažnije svoje dužnosti, a to je da vode brigu o svojim najmlađim ukućanima, o svojoj deci. Drago mi je da možemo da pomognemo na tom putu i trudićemo se da u narednim godinama povećavamo tu podršku. Ovim okupljanjem i susretom šaljemo lepu sliku iz naše opštine, i verujem da je to veoma važno, posebno uz sve snažniju podršku roditeljima koja stiže kroz mere Vlade Srbije i Pokrajinske vlade”, rekao je Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran, prilikom uručenja poklona.

Debeljački je dodao da se lokalna samouprava trudi da bude na visini zadatka i tako dodatno podstakne brigu o porodici. “Od ove godine imamo i jaslenu grupu u PU ‘Radost‘, nadam se da ćemo uskoro i u selima isto učiniti, a pošto imamo veliki broj upisane dece u vrtićima, mislim 456 u prethodnoj godini, pojavila se potreba da otvorimo još jedan vrtić, deseti po redu. Radimo projektno tehničku dokumentaciju za taj projekat. Najvažniji posao je da imamo više dece. Srećan sam kada nam je sala puna mladih roditelja i beba”, čestitajući roditeljima poručio je Radivoj Debeljački, pozvavši ih da se ne zaustavljaju na jednom ili dvoje dece, ukoliko to mogu, jer je potrebno da lokalna zajednica raste.

Lokalna zajednica bogatija za 35 beba

Kao i uvek do sad Udruženje “Ruka spasa” i njegova predsednica Savka Lazić, dali su svoje doprinos akciji pripremajući bebi poklone. Uz Novčanu jednokratnu pomoć i stolicu za hranjenje dece, što daruje Opština, “Ruka spasa” je pripremila peškiriće sa vezom, ćebenca i za svako treće dete u porodici po mali bade mantil, novina za 2024. godinu.

Facebook Komentari