Juniorke druge u Vojvodini

Juniorke druge u Vojvodini

07. maj 2024.

Mesto: Nadalj, Novi Sad, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Juniorke Ženskog košarkaškog kluba “Srbobran” izborile su se za drugo mesto u Vojvodini odlično odigravši poslednje takmičarsko kolo u sezoni 2023/24. protiv ŽKK “Srem” u Sremskoj Mitrovici.

Prvenstvo Vojvodine za igračice do 19 godina starosti, završeno je 30. aprila za naše devojke, pobeda sa rezultatom 52:61, nad Sremicama, donela je Srbobrankama srebrno pokrajinsko odličije. I pored fantastične igre domaće ekipe “Srem”, već u prvom poluvremenu su “belle” vodile sa 10 razlike, ali je došlo do opuštanja u nastavku, da bi na poluvreme otišle sa samo 2 poena razlike, pri rezultatu 31:33.

Juniorke druge u Vojvodini

U drugom poluvremenu Srbobranke su izašle na parket samouvereno i motivisano i treću četvrtinu su dobile sa 4:22. Nakon toga sledi poslednji nalet domaćih igračica, koji je ekipa ŽKK “Srbobran” uspešno odbranila, te zabeležila pobedu sa 9 poena razlike. Prve na tabeli su košarkašice ŽKK “Vojvodina 021” iz Novog Sada, sa 8 pobeda u isto toliko odigranih kola, dok su naše juniorke ostvarile 6 pobeda i 2 poraza, pretrpljena naravno u susretima sa šampionskom ekipom. Treće mesto zauzeo je “Srem” sa 4 pobede i isto toliko poraza, dok je četvrtoplasirana ekipa “Proleter 023” iz Zrenjanina.

Juniorke Ženskog košarkaškog kluba “Srbobran” su osvajanjem vicešampionske pozicije u Vojvodini obezbedile plasman na Finalni turnir Prvenstva Srbije za košarkašice do 19 godina, odnosno, “belle” su se svrstale među 8 najboljih ekipa u državi.

Završni turnir će biti odigran u Odžacima, a prvi meč, četvrtfinale takmičenja, za naše devojke biće odigran u petak 17. mаја. Košarkaški Savez Srbije, kao organizator završnog F8 turnira, zakazao je žrebanje za četvrtak, 9. mај, u Kući košarke u Beogradu, kada će se saznati ime protivnika sa kojim će Srbobranke odigrati prvi susret, i nadamo se obezbediti prolaz dalje u polufinale.

Vicešampionsku titulu nedavno su osvojile i kadetkinje domaćeg kluba, na turniru u Srbobranu, o čemu možete čitati u povezanoj VESTI.

Facebook Komentari