Ritam Evrope ponovo u Srbobranu

Ritam Evrope ponovo u Srbobranu

17. april 2024.

Mesto: Beograd, Nadalj, Novi Sad, Srbobran, Turija

Kategorija: Zabava

Novi ciklus muzičkog takmičenja “Srbija u ritmu Evrope” za predstavnike opštine Srbobran je juče i zvanično otpočeo. Na audiciji “Ritam Evrope” održanoj 16. aprila je potvrđeno da će Biljana Jacić i Veljko Golub biti predstavnici Srbobrana za 2024. godinu.

Posle velikog uspeha koji je Veljko napravio pre tri godine, kad je pesmom iz Holandije pokorio Srbiju i dokazao da pobednik ne mora biti predstavnik nekog velikog grada, mnoge manje opštine su odlučile da se uključe i predstave svoje najbolje mlade pevače. Zbog toga danas “Ritam Evrope” ima novi rekordan broj učesnika.

“Audicija je završena i izabrali smo takmičare koji će na najvećem muzičkom takmičenju za mlade ‘Srbija u ritmu Evrope,’ predstavljati sebe i opštinu Srbobran. Novina je da ove godine imamo maksimalan broj učesnika, to je 25 opština i gradova, među kojima je naravno i Srbobran. Sva dešavanja koja se tiču takmičenja i njegove pripreme će biti u Kikindi, jer je ovaj grad prošlogodišnji pobednik i samim tim je preuzeo domaćinstvo. Deca će se spremati u dva kampa, tokom maja i juna meseca, dok će televizijski prenos najverovatnije biti u oktobru mesecu, na Prvoj srpskoj televiziji, dok će reemitovanje biti na: Radio televiziji Crne Gore, Radio televiziji Republike Srpske i Sitel televiziji u Severnoj Makedoniji. Još jedan novitet je da smo po prvi put imali Regionalno takmičenje, gde je pobedu odnela Budva, između 21 opštine zemalja regiona. Po 5 opština su imale Severna Makedonija, Srbija i Crna Gora, i 6 predstavnika Republika Srpska, tako će biti i ovog puta, s tim što će veliko finale biti u Budvi.”, otkrio nam je Nenad Jeremić ispred organizacije “Ritma Evrope”.

Biljana Jacić i Veljko Golub sad čekaju da dobiju pesmu sa kojom će nastupati, vrlo verovatno je da će im se pridružiti i plesači, a zatim sledi višemesečni period priprema kako bi nastup bio na nivou Evrovizijskih, televizijski spektakl za koji se nadamo da će doneti novu pobedu Srbobranu.

Facebook Komentari