Vicešampionke Vojvodine

Vicešampionke Vojvodine

10. april 2024.

Mesto: Nadalj, Novi Sad, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Kadetkinje Ženskog košarkaškog kluba “Srbobran” ostvarile su veliki uspeh ove sezone, posle regularnog dela takmičenja u kojem su zauzele drugu poziciju, na fajnal foru igranom u Srbobranu 8. i 9. aprila, potvrdile su svoj kvalitet i tako postale vicešampionke Vojvodine.

Vicešampionke Vojvodine

Iako su njegove igračice u finalu ubedljivo poražene od strane “Novosadske ŽKA”, trener Nikola Krga nikako nije bio nezadovoljan, što je argumentovano i obrazložio. “Biti drugi u celoj Vojvodini za jedan mali Srbobran, za naš košarkaški klub sa brojnom decom velikog srca, ovo je ogroman uspeh na koji smo svi zajedno mnogo ponosni. Mi sezonu završavamo srećni na drugom mestu i smatramo ga šampionskim.”, kaže nam Nikola Krga, koji se na prvom mestu zahvalio fantastičnoj srbobranskoj publici, deci koja su najglasnije navijala za svoj klub. Zaista, atmosfera u dvorani CST Srbobran je bila fantastična, skoro pune tribine i vatreno navijanje stvorili su ambijent u kome su košarkašice mogle da uživaju.

Vicešampionke Vojvodine

Prvu utakmicu, u ponedeljak, vicešampionke su igrale sa ŽKK “Železničar” iz Inđije i pobedile rezultatom 90:80. “Malo smo se istrošili u toj utakmici, protiv našeg velikog sportskog rivala, igrali smo preko svojih mogućnosti i postigli rekordnih 90 poena u ovoj sezoni. Igrali smo neverovatnu košarku i normalno je da smo u finale ušli emotivno i fizički potrošeni, gde nas je čekala najbolja ekipa lige. To se najbolje videlo u prvoj četvrtini kad su oni i stekli veliku prednost, mi smo kasnije jurili, pokazale su devojčice da igraju srcem, da poseduju košarkaško znanje, ali jednostavno nismo mogli da napravimo preokret. Mogu samo reći da je ‘Novosadska ŽKA’ sa razlogom šampion, to je ekipa koja je ovu sezonu završila bez poraza. Koristim ovu priliku da im čestitam, celom klubu, upravi, a najviše igračicama i treneru Teodori Marunkić na fantastičnom radu tokom cele godine.

Mojim košarkašicama mogu da poručim, da se snovi ostvaruju. Niko nije očekivao da mogu biti vicešampionke Vojvodine, ali one su se fantastično zalagale, imaju neverovatnu ljubav prema košarci i demonstriraju je svaki dan na treninzima. Rad i trud se isplate i zato im čestitam od srca.”, poručio je Krga svojoj ekipi.

Nagradu za najboljeg trenera lige dobila je Teodora Marunkić, a za MVP-a je proglašena košarkašica Nađa Maksimović, obe iz kluba “Novosadska ŽKA”.

Ovaj finalni susret nije imao samo takmičarski značaj, dva kluba imaju dugu istoriju prijateljskih odnosa, s obzirom da su u mlađim kategorijama česti protivnici u odlučujućim utakmicama, a i obe škole košarke za devojčice spadaju među najbolje u Srbiji. Pored toga, u godinama za nama bilo je više košarkašica koje su igrale za oba kluba, i sam Nikola Krga je jedno vreme proveo radeći kao trener upravo u Ženskoj košarkaškoj akademiji iz Novog Sada.

Facebook Komentari